Fetiță de 12 ani, vândută de părinții români pentru suma de 3.000 de euro

Mama fetei și tatăl vitreg au fost arestați în Spania

Arest
Arest sursa foto pixabay

O femeie, mama unei fete de 12 ani, și tatăl vitreg al copilei, membri unui clan românesc, au fost arestați în Spania. Cei doi sunt acuzați că voiau să o vândă pe minoră. Cei doi au fost arestați la Malagón (Ciudad Real), potrivit ziare.com.

Anchetatorii au început cercetările în ianuarie, după ce Garda Civilă a aflat că mai mulți copii din oraș ar fi într-o situație gravă.

Ei primiseră informații că o fată s-a plâns că nu mai vrea să stea acasă la mama ei pentru că o bate. Oamenii legii au menținut legătura cu cercul social al minorei și cu școala la care învăța. Ei au aflat că nu a mai mers la ore și că mama și tatăl ei vitreg au cerut scoaterea ei din registru pentru că, susțineau ei, plecase din localitate.

Fata le mai spusese celor din cercul ei și că părinții ei voiau să o căsătorească în schimbul a 3.000 de euro.

În timpul perchezițiilor, anchetatorii au găsit într-unul dintre buzunarele tatălui vitreg al fetei 3.800 de euro. El a susținut că a câștigat banii pentru că a mers la cules de măsline, însă autoritățile au descoperit că minte. Oamenii legii mai aflaseră că minora a fost trimisă la o locuință din Baza (orașul Granada), au mers acolo și au găsit-o sănătoasă. Fata fusese dusă de părinți la casa unei rude pentru a sta ascunsă. După arestarea părinților ei, minora a intrat sub protecția Asistenței Sociale.

Doi cetățeni români morți în incendiul blocului din Valencia, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe