10 AUGUST
Protest 10 august 2018 - Piața Victoriei / FOTO: IULIA KELT

Protestele de pe 10 august au rămas în istoria recentă a României ca o pată neagră pe obrazul guvernării PSD, inclusiv pe obrazul cel tencuit cu fond de ten al doamnei ex-prim-ministru, Viorica Dăncilă. Ca jurnalist prezent la acele acțiuni, declar cu mâna pe inimă că nu-i tocmai plăcut să primești gaze lacrimogene în față și să inhalezi gaze toxice. Îți lasă un gust amar – atât la propriu, cât și la figurat.

Desigur, ceea ce i s-a întâmplat în acea seară jandarmeriței agresate n-ar fi trebuit să se întâmple într-o țară cuvilizată. Așa cum tot într-o țară civilizată, aceste proteste nu a fi trebuit să aibă motive să existe. Nimic nu scuză agresiunile împotriva domnișoarei jandarm, însă la fel de bine, nimic nu scuză agresiunile jandarmeriei asupra populației, cu atât mai puțin moartea domnului Ilie Gazea, care, după acea noapte fatidică și-a pierdut viața.

Chiar și așa, Viorica Dăncilă, care în acea perioadă era încă prim-ministru în „administrația” Dragnea, preferă să nu vadă pădurea de copaci și să se preocupe doar de pedeapsa cu suspendare pe care agresorii jandarmeriței au primit-o, în loc să vadă o imagine de ansamblu și să-i pese și de noi, ăștia, plătitorii de taxe, salarii gogonate și pensii speciale. Noi, ăștia, care în noaptea de 10 august ne-am luat-o în freză de la jandarmi, fie că a fost vorba de copii, bătrâni sau chiar jurnaliști. Cu toții am intrat în aceeași oală, oală în care clocotea fierbinte gaz de lacrimogene, asezonat bine cu fumigene.

„Să dai suspendare sau muncă în folosul societății pentru cineva care a comis aceste lucruri mie nu mi se pare un lucru corect”, a spus Viorica Dăncilă, la Digi 24.

Păi, da, doamnă, măcar ăștia au primit o pedeapsă. Nu de alta, dar Carmen Dan nici măcar asta nu prestează.

Aceasta a reafirmat că nu are de ce să-și „asume” ce s-a întâmplat la acel miting, în condițiile în care era „în concediu” și își delegase atribuțiile „unui alt coleg”. (Hotnews.ro) – și cu asta s-a spălat pe mâini.

#News #PSD