Afacerist român, arestat de autoritățile din Spania

Acesta este acuzat că își plătea lunar angajații cu salarii mai mici de 50 de euro

Constructii
Constructii sursa foto pixabay

Un antreprenor român din domeniul construcțiilor, stabilit în Manacor, Calvià, a fost arestat de agenții Poliției Naționale spaniole. El a fost acuzat de încălcare a drepturilor lucrătorilor, potrivit ziare.com.

Românul exploata oameni cu posibilități financiare limitate, pe care îi aducea special din România pentru a-i angaja în Spania, pe șantierele lui.

Ancheta a durat șase luni, culminând cu reținerea patronului român în Santa Ponça, Calvià. Patronul mințea viitorii angajați, promițându-le condiții de muncă atractive, salarii decente și chiar permise de ședere. Patronul îi instruia pe muncitori cu privire la modul în care să călătorească în Spania. El le-a spus să declare la graniță că merg ca simpli turiști, pentru a nu avea probleme.

Ajunși în Manacor, oamenii erau implicați în proiecte de constructii și renovări de unități hoteliere.

Ei aveau un program de lucru ce depășea 50 de ore pe săptămână. Salariile lunare nu depășeau 250 de euro, unii dintre ei câștigând chiar și 50 de euro lunar. Până în prezent, au fost identificate șase victime ale acestui om de afaceri român. Nici unul dintre ei nu a depus vreo plângere. Antreprenorul român a fost implicat și în organizarea unor proteste la un hotel din zonă. El solicita plăți către firma sa sub promisiunea că, participând la aceste manifestații, muncitorilor li se va plăti salariul lunar. Primarul Cătălin Cherecheș, dat în urmărire generală