Organizația PSD Vrancea a făcut sesizare la BEC Vrancea, acuzând o „manipulare frauduloasă a ștampilelor cu mențiunea VOTAT”, potrivit acestora fiind folosite pentru ștampilarea anterioară a buletinelor de vot.

„Ștampilele cu mențiunea votat predate de Prefectura Vrancea la o secție de votare din comuna Maicanesti au tuș pe ele și există suspiciunea gravă că au fost folosite pe buletine de vot, în favoarea PNL. Incidentul a fost semnalat la Poliție, prin apel la 112!

Organizaţia PSD Vrancea a făcut sesizare la BEC Vrancea privind manipularea frauduloasă a ștampilelor cu mențiunea votat distribuite către secțiile de votare de Prefectură, care conform legii are obligația sa gestioneze distribuirea materialelor necesare votării în toate secțiile de votare.

⚠️ALERTĂ !⚠️ Prefectul de Vrancea, suspect de fraudă electorală! ⚠️Ștampilele cu mențiunea votat predate de Prefectura…

Publicată de PSD Vrancea pe Sâmbătă, 26 septembrie 2020

Într-o secție din circumscripția Măicănești, la momentul desigilării plicurilor cu ștampile în vederea numărării acestora de către președintele secției de votare, s-a constatat ca ștampilele fuseseră utilizate având urma de tuș.

Având în vedere că ștampilele cu mențiunea votat au fost sigilate la Prefectură și buletinele de vot sunt în directa coordonare a reprezentantului PNL în BEJ, care are și calitatea de director de cancelarie al prefectului, exista suspiciunea rezonabilă ca aceste ștampile au fost utilizate în mod fraudulos în vederea deturnării rezultatului alegerilor în favoarea PNL.

Solicităm ca pana la deschiderea secțiilor de votare din Măicănești să se clarifice motivele pentru care ștampilele cu mențiunea votat aveau imprimat tuș și în ce scop au fost utilizate acestea înainte de sigilarea lor în plicuri”, se arată în comunicatul de presă al PSD Vrancea.

Citește și: PSD apelează la BEC, BEC sesizează Poliția Română

#News