Zeci de percheziții în țară pentru combaterea criminalităţii economice şi corupţiei

Sunt vizate în special contrabandă, evaziunea fiscală, înşelăciunile şi infracţiunile de mediu

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Peste 80 de percheziţii domiciliare se desfăşoară luni dimineaţă în cadrul a 15 acţiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în infracţiuni economicofinanciare, potrivit ziare.com.

”Astăzi, 27 mai, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, coordonează o amplă operaţiune de combatere a infracţiunilor economico-financiare”, precizează IGPR.

Poliţiştii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează 86 de percheziţii domiciliare, în cadrul a 15 acţiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale. Activităţile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, falsificare de produse, înşelăciune, fals, spălarea banilor, obţinere ilegală de fonduri, delapidare, precum şi alte infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activităţile se desfăşoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliţiei Române, pentru combaterea infracţionalităţii de orice fel. În ceea ce priveşte contrabanda, mai multe acţiuni au avut loc simultan în Suceava, Satu-Mare şi Cluj. Autorităţile au desfăşurat 31 percheziţii, dispunând, punând în aplicare 11 mandate de aducere în faţa justiţiei a unor persoane suspectate de activităţi ilegale de depozitare, transport şi vânzare a unor cantităţi semnificative de ţigări şi alcool de provenienţă extracomunitară.

Miodrag Belodedici a rămas fără carnet de conducere