Dan Barna și Dacian Cioloș

Despre o fuziune USR și PLUS se tot vorbește de ceva timp încoace. Să fie luni bune de când primul zvon potrivit căruia cele două partide s-ar pregăti să devină unul singur, a ieșit în spațiul public, intrând direct în gura publicațiilor. Declarații timide și calculate ale celor doi lideri ne dădeau de înțeles că o așa-zisă fuziune s-ar dori, însă că nu se prea știe cum și-n ce fel. Cine va fi președinte? Cum se va numi noul partid? Va fi fuziune sau absorbție a celor de la PLUS? Cam acestea erau întrebările ce îi frământau pe cei ce-și doreau să știe care e viitorul ales de cele două formațiuni.

„Vom face două congrese, fiecare partid, și un congres pentru fuziune în iulie-august. Chiar dacă, cel mai probabil, până la alegerile locale nu vom încheia procedura de înregistrare la Tribunal, este necesar să dăm un mesaj de unitate electoratului USR-PLUS care asta așteaptă de la noi. Anul viitor va avea loc un congres mare unde vom alege președintele și conducerea. Până atunci, partidul va fi condus de Dan Barna și Dacian Cioloș”, au declarat surse din USR, pentru cei de la Digi24.ro.

Dacian Cioloș: „fuziunea USR – PLUS ar trebui să fie făcută până la alegerile locale”

Potrivit surselor citate de către cei de la Digi24, reprezentanții celor două formațiuni s-ar fi gândit la două nume pentru viitorul partid compus. O variantă ar fi păstrarea numelui actual de USR-PLUS, pentru a înlătura orice fel confuzie. Cu toate astea, există zvonuri care confirmă faptul că pe masa de discuții ar exista și numele de „USR”, care să includă atât partidul condus de Dan Barna, cât și pe cel condus de Dacian Cioloș, ambii fiind propuși pentru a ocupa funcțiile de co-președinți.

Citește și: Ziua pe care Vela ar șterge-o din calendar

#News