În cursul serii trecute toate știrile vuiau despre ședința de la Vila Lac a celor mai de seamă nume din PNL. Se pare că Iohannis s-a hotărât să-i strângă laolaltă pentru a-i analiza, certa sau pentru a le da sfaturi. Nimeni nu a știut va fi varianta până ce liberalii de top n-au ieșit din ședință cu zâmbetul larg, ca și cum nici usturoi n-ar fi mâncat, nici gura nu le-ar fi mirosit. Ajută și masca asta la ceva, până la urmă!

Tensiuni pe sub mască

Cu toate că liberalii au mijit zâmbete de mulțumire de după măști, niște zvonuri spun că în realitate situația n-ar fi chiar atât de roz pe cât au lăsat ei să se înțeleagă, ședința de ieri fiind una în care s-ar fi și reproșat anumite lucruri. De altfel, mă așteptam să fie așa, analizând atitudinea președintelui din ultima perioadă. Dincolo de această atitudine elegantă în ceea ce-i privește pe guvernanți, la fiecare ieșire în public a lui Klaus Iohannis se citea – printre picături, ce-i drept – și o (cel puțin ușoară) nemulțumire, pe care alegea să o bage sub preș zâmbind și schimbând subiectul. De cele mai multe ori: din PNL în PSD.

Și nu, Iohannis nu-și dorește demiteri de miniștri ori schimbări de nume importante cu alte nume importante. Cu toate astea, nici pe deplin fericit de realizările celor actuali nu pare. Admite că s-au făcut greșeli, însă lasă de înțeles că-i dispus să mai acorde cel puțin o șansă executivului. Să vedem până când!

Vasile Blaga se răscoală

Așadar aseară s-a vorbit despre viitoarele alegeri și despre cine, când, cum. Tot aseară, matusalemicul Vasile Blaga s-ar fi supărat pe motiv că nu i se dă prea prea multă atenție în partid cu toate că, spre deosebire de alții, el ar fi coordonat suficiente campanii electorale ca să știe cum stau treburile. Problema cea mai mare este că le-a coordonat pentru fostul PD-L care știm cu toții că s-a prăbușit și mai ales cum. Nu spun neaparat că din pricina lui Vasile Blaga. (deși aș putea)

 ”niște fătuci să creadă că știu mai multe decât oameni cu experiență uriașă de partid în spate”. ”Eu am condus multe campanii electorale și am și condus partidul ăsta, dar acum văd un haos de nedescris”, ar fi spus Blaga, potrivit celor de la stiripesurse.

La ședință au mai participat:  Violeta Alexandru, Florin Cîțu, Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Dan Motreanu, Robert Sighiartău, Rareș Bogdan, Mircea Hava, Marian Petrache, Florin Roman, Alina Gorghiu, Emil Boc. Și încă vreo alții 17.

Citește și: Ștefănescu fitilește, PSD-ul se prăbușește

#News