Șeful ANPC avertizează consumatorii: Pui vopsiți ca să pară mai buni, „împănaţi cu sallmonela”

Unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună

Horia Constantinescu
Horia Constantinescu sursa foto youtube

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, avertizează că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, potrivit digi24.ro.

Uneori procedura se face în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţii, afirmă Horia Constantinescu, ne confruntăm cu un ”atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”.

”Există o vorbă care spune că umblii cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată”, a scris, miercuri dimineaţă, pe Facebook, Horia Constantinescu.

Acesta afirmă că şi ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu aceste produse.

”Dacă adăugăm şi ingredientul salmonella, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonela periculoase”, a mai scris Horia Constantinescu. Acesta anunţă că va transmite în cursul zilei o ”informare către absolut toate instituţiile care pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie”.

O porțiune din râul Dâmbovița golită de Apele Române, după descoperirea unor infiltraţii în albia amenajată a râului