Avertizare de vreme rea pentru aproape toată România

La munte va ninge și va fi viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a informat că, în intervalul 27 martie, ora 6.00 – 29 martie, ora 21.00, vor fi intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă. În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă, potrivit g4media.ro.

Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45 – 65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Capitala nu va fi afectată de vremea severă.

Aproape toată țara se va afla, începând de luni, sub avertizare meteorologică de vânt puternic. Cele mai multe zone vor fi sub Cod galben, însă marți va fi Cod roșu în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.800 de metri și Cod portocaliu în Munții Apuseni și Carpații de Curbură. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină

În intervalul 27 martie, ora 6.00 – 27 martie, ora 23.00, este valabilă o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului. Local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55 – 65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80 – 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității. O avertizare Cod portocaliu a fost emisă de meteorologi pentru 27 martie, ora 23.00 – 28 martie, ora 23.00. Vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 120 – 140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută, în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 metri.

Un bărbat din Neamț și-a sechestrat fata în vârstă de 4 ani