Plata taxelor și impozitelor se poate face de pe telefon, cu ajutorul aplicației mobile Ghișeul.ro

.Autoritățile transmit că se pot plăti peste 4000 de tipuri de servicii publice, taxe si impozite.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat aplicația pentru mobil Ghiseul.ro, la mai bine de un an jumătate de la anunțarea inițiativei, potrivit /economedia.ro.

.Autoritățile transmit că se pot plăti peste 4000 de tipuri de servicii publice, taxe si impozite. Aceasta poate fi descărcata de pe Google Play si App Store.

E o platformă dezvoltată de un partener privat, pe o arhitectură a statului român, a menționat Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării. Serviciile au comision 0. În câteva zile se va adăuga o funcționalitate importantă: eliberarea online a cazierului judiciar, a spus ministrul. Mastercard şi Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au demarat i anul 2021 iniţiativa de a dezvolta aplicaţia mobilă Ghişeul.ro. Nici autoritatea, nici compania nu au dat atunci un termen pentru lansarea aplicației. Aplicaţia mobilă, finanţată de Mastercard şi dezvoltată alături Tremend Software Consulting, urma să integreze toate standardele şi reglementările de conformitate actuale şi va fi pusă gratuit la dispoziţia ADR, pentru a fi utilizată ulterior la scară largă pe teritoriul ţării.Ghiseul.ro are peste 1,5 milioane de utilizatori.

Hidroelectrica a început trimiterea eșalonată a facturilor la electricitate