Anunțul morții lui Diego Maradona, cel mai mare fotbalist al lumii, a stârnit emoții la nivel mondial, ce au revărsat milioane de mesaje de adio pe rețele de socializare, de la oameni simpli, sportivi, Papa sau politicieni.

Inclusiv fostul premier Ponta și-a scris trăirile pe Twitter, însă nu au părut să fie chiar autentice, câtă vreme jumătate din mesajul de adio a fost un plagiat din mesajul de rămas bun pentru Maradona scris tot pe Twitter de Gary Lineker, un mare mijlocaș englez, contemporan cu Maradona și căpitanul naționalei Angliei din anii 90.

Probabil s-a gândit că nu o să fie „prins”, această rețea fiind mai puțin utilizată în România. Însă internauții au fost mai rapizi, mai vigilenți și l-au taxat. Chiar dacă și-a șters acel tweet și a pus un altul, reacțiile și comentariile nu s-au oprit aici.

„Domnu’ @Victor_Ponta, tot nu vă potoliți cu plagiatul?”

„A mai si răspuns că textul e fără autor… ce penibil dl. @Victor_Ponta!”

sau  „Da unde l-o găsit? Se plimba pe stradă și s-o împiedicat de textul ăla abandonat / fără autor? Io nu înțeleg asta “am găsit un text fără autor”. Săracul ce text… singur, singurel.” Sunt doar câteva dintre reacții.

Ponta, fără titlul de Doctor

Victor Ponta nu se află la prima acuzație de plagiat. În 2012, „prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secțiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicații anterioare, fără să pună referințe exacte”, iar în 2014 a anunțat într-o scrisoare deschisă că renunță la titlul de doctor. În 2016, fostului premier i s-a retras în mod oficial titlul de doctor, în urma unei noi investigații urmată de decizia de plagiat din partea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Ponta a deschis atunci două procese în instanţă, în care a cerut suspendarea, respectiv anularea ordinului ministrului Educaţiei, însă acţiunile sale au fost respinse.

Victor Ponta a pierdut definitiv și irevocabil la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu Ministerul Educației pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016. Prin decizia asta, Victor Ponta este în mod definitiv și irevocabil plagiator. 8 ani a durat, cu totul, din momentul în care au apărut informațiile despre plagiatul lui în Revista Nature și până ieri, când Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins lui Ponta recursul. 8 ani pentru a confirma evidența: Victor Ponta este plagiator, iar titlul de doctor i-a fost retras în mod corect de către CNATDCU în 2016„, a anunțat jurnalista Emilia Șercan, citează Radio Europa Liberă România.

Citește și: Victor Ponta s-a reîntors la școală

#News