RAR face precizări privind sancționarea șoferilor care folosesc cauciucuri all-season

RAR respinge informațiile apărute în mediul online cărora posesorii anvelopelor "all season" ar putea fi sancționați.

Anvelope
Anvelope sursa foto pixabay

Registrul Auto Român (RAR) a făcut o serie de precizări pentru șoferi legate de folosirea anvelopelor de iarnă în timpul verii, în contextul valului de caniculă care afectează România în ultima perioadă. RAR subliniază că legislația nu s-a modificat, potrivit ziare.com.

RAR respinge informațiile apărute în mediul online cărora posesorii anvelopelor „all season” ar putea fi sancționați.

”BREAKING NEWS despre anvelopele de iarnă în plin val de caniculă! Iată ce trebuie să știi pentru a nu fi luat prin surprindere de nămeți! NU s-a modificat nimic în legislația din România cu privire la utilizarea anvelopelor de iarnă! Pentru că am citit și noi știrile despre “anvelopele care sunt interzise de la 1 octombrie”, vă spunem că rămâne cum am stabilit: vă anunțăm noi când apar noutăți legislative care pot avea impact asupra deținătorilor de vehicule!!, precizează Registrul Auto Român.

Instituția subliniază care sunt marcajele necesare pentru ca anvelope utilizate să fie în concordanță cu legislația din România.

”Reamintim că legislația aplicabilă în România nu merge dincolo de marcajele cuprinzând literele M și S, respectiv dincolo de definiția anvelopelor de iarnă/zăpadă din legislația de omologare a anvelopelor. Textul OG nr.5/2011, prin care se modifică OG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, utilizează termenul „anvelope de iarnă”, anvelope care se identifică prin utilizarea literelor M şi S, sub următoarele variante: M+S, M.S. sau M&S.

Denumirea de anvelopă ”all-season” este o denumire comercială care nu defineşte cu exactitate tipul de anvelopă omologată pentru utilizarea pe timp de iarnă conform Ordonanţei OG nr. 5 /2011. Singurul criteriu care certifică faptul că anvelopa este omologată în acest sens este inscripţia literelor M şi S, sub una din formele menționate”, scrie RAR pe Facebook. Instituția precizează că nu există o perioadă stabilită în care trebuie utilizate anvelopele de iarnă, acestea fiind obligatorii atunci când autovehiculul circulă pe un drum acoperit cu gheață, zăpadă sau polei.

Defecțiune majoră pe Aeroportul Internațional Henri Coandă