Ordonanța de urgență pentru măsuri fiscale și prorogarea unor termene care prevede că firmele din domeniul HoReCa își pot amâna taxele până la sfârșitul lunii septembrie a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, companiile din  industria cel mai greu afectată de coronavirus își vor putea scădea de la plata impozitului specific cele trei luni în care activitatea a fost întreruptă total sau parțial.

Și în cazul firmelor din alte domenii care au ales să amâne plata taxelor până la 25 octombrie, nu se calculează și nu se datorează penalități de întârziere pentru obligațiile fiscale care au devenit scadente după data de 21 martie 2020 se arată în ordonanță. De asemenea, pentru sezonul 2020 se aplică o scutire de la plata celei de-a doua tranșe pe contractele de închiriere, în cazul persoanelor juridice care închiriază plaje.

Ordonanța stabilește și o scutire de TVA cu drept de deducere pentru livrările de măști de protecție individuale și ventilatoare medicale pentru terapie intensivă, necesare pentru constituirea rescEU, rezerva de capacități a Uniunii Europene, efectuate către instituțiile publice responsabile cu constituirea acestei rezerve, până la data de 1 octombrie 2020, conform textului publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: Industria HORECA, scutită de plata impozitelor, operatorii de jocuri de noroc au fost ghinioniști, nu mai sunt scutiți de taxe

HashtagNews.ro