Adolescent din Bistrița-Năsăud, reținut pentru organizarea de lupte între câini

Pentru un tânăr de 16 ani, polițiștii au emis un mandat de reținere pentru 24 de ore

Doi băieți, de 15 și 16 ani, din județul BistrițaNăsăud sunt urmăriți penal pentru organizarea de lupte între câini. Pentru antrenarea patrupedelor periculoase, tinerii ar fi folosit, spun anchetatorii, alte animale, care au sfârșit în colții câinilor, potrivit digi24.ro.

Pentru tânărul de 16 ani, polițiștii au emis un mandat de reținere pentru 24 de ore, amicul său fiind urmărit penal.

 Luptele între câini erau organizate în comuna Dumitrița, din județul Bistrița-Năsăud. Pentru fapta sa, adolescentul de 16 ani a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore. Potrivit legii (art. 14 din OUG 55/2002), fapta persoanei de a organiza lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum și de a participa cu câini la astfel de lupte constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

„În cursul lunii martie 2023, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, în urma efectuării unor activităţi informativ-operative, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane, posibil minore, dintr-o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud, organizează lupte între câini şi pregătesc în acest scop exemplare canine din rasele periculoase prevăzute de OUG 55 /2002. Astfel, la pregătirea acestora foloseau alte animale vii, cum ar fi câini de rasă comună şi pisici, animale care în urma acestor antrenamente decedau. În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate, a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de doi bănuiţi minori, de 16, respectiv 15 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 25 alin. (1) lit. c din Legea 205/ 2004 şi art. 14 din OUG 55/2002”, a transmis IPJ Bistriţa-Năsăud.

Trei miei, furați de pe o proprietate a regelui Charles al III-lea