Claudiu Năsui

În ultima sa intervenție pe rețelele de socializare, Claudiu Năsui a vorbit despre un subiect pe care ne doare pe noi toți: pensiile speciale. Subiectul pensiilor speciale a fost îndelung dezbătut de-a lungul timpului. Începând cu protestele de stradă care cereau eliminarea totală a acestora, continuând cu anumite partide care, la acea perioadă se aflau în Opoziție. Astfel, Claudiu Năsui ne anunță că deși nu vor fi eliminate total, posibilitatea impozitării pensiilor speciale cu 90% se aproapie din ce în ce mai mult de un adevăr palpabil.

„Pensiile speciale: un pas mai aproape de impozitare cu 90%.

Proiectul USR de impozitare a pensiilor speciale peste 3500 de lei cu 90% a primit aviz favorabil din partea consiliului economic și social, precum și de la consiliul legislativ. Ce înseamnă asta: soluția legislativă propusă este viabilă și nu au fost găsite probleme de constituționalitate.

De aici, legea merge mai departe în comisiile de specialitate din senat și depinde în întregime de parlamentari. Aici, vechea clasă politică și-a arătat deja fața cunoscută: în public clamează tare că vrea tăierea pensiilor speciale, în parlament blochează cât mai mult. Două dintre comisiile politice au dat deja avize negative, una cu unanimitate de voturi, iar cealaltă cu majoritate.

Care credeți că a fost comisia care a adoptat aviz negativ cu unanimitate de voturi? Chiar comisia pentru drepturile omului și egalitate de șanse! Știam de mult că în ochii politrucilor, unii oameni sunt mai speciali ca alții și merită mai multe drepturi. Despre egalitate de șanse ce să mai vorbim, când pentru unii pensia se bazează pe cât au contribuit, iar pentru alții pe cât de bine au optimizat o formulă specială de calcul în ultimele luni înainte de pensionare.

Comisia de buget-finanțe a dat un aviz negativ cu majoritate de voturi: probabil că membrii ei consideră că banii contribuabililor sunt bine cheltuiți pe pensiile speciale, aproape 10 miliarde de lei doar anul trecut. Astăzi urmează să se adopte și raportul comisiei de muncă, familie și protecție socială. Pe cine credeți că vor proteja?

După aceea, proiectul va fi pus pe ordinea de zi a senatului să fie votat. Termenul de adoptare tacită e 24 iunie 2020, deci în maxim o lună vom afla și votul public al senatorilor. Acesta va fi un test bun pentru partidele tradiționale care declară sus și tare că sunt împotriva sistemului inechitabil de pensii speciale, dar nu fac altceva decât să se folosească de el în interes propriu.

Apoi, camera decizională va fi camera deputaților, unde votul majorității va decide soarta legii care într-adevăr s-ar atinge de toate pensiile care nu respectă principiu contributivității. Eliminarea pensiilor speciale a ajuns subiectul preferat de circ al politicienilor din vechea gardă. Care mai de care se erijează în luptătorul pentru popor care ne va scăpa de această nedreptate, însă dacă ne uităm la detalii vedem că propunerile lor sunt niște pseudo-proiecte care mimează impozitarea și care nu s-ar atinge nici măcar de 10% din totalul pensiilor noncontributive.

USR este singurul partid care se uită la toate pensiile care nu se bazează pe contributivitate și care dorește să scape românii de acest sistem cu două viteze în ceea ce privește pensiile. Românii care plătesc printre cele mai mari taxe pe muncă din Europa nu trebuie să ducă în spate sistemul preferențial de recompense pentru categoriile de care politicienii au nevoie”, scrie Claudiu Năsui pe Facebook.

Citește și: Raluca Prună îl face harcea-parcea pe Cîțu

#News