Viitorul premier al Marii Britanii, mai bogat decât regele Charles

Rishi Sunak și soția sa, Akshata Murty, au o avere de aproximativ 730 de milioane de lire sterline.

Premieră în istoria Marii Britanii,  noul premier fiind mai bogat decât regele Charles al III-lea. Rishi Sunak, noul lider al Partidului Conservator, care va fi desemnat oficial prim-ministru, va avea o avere mai mare decât monarhul din Palatul Buckingham Rishi Sunak și soția lui au o avere uriașă, intrând în topul celor mai bogați britanici, potrivit ziare.com.

 Rishi Sunak și soția sa, Akshata Murty, au o avere de aproximativ 730 de milioane de lire sterline, aproape dublu față de averea estimată, între 300 de milioane de lire sterline și 350 de milioane de lire sterline, a Regelui Carol al III-lea și a Camillei, Regina Consoartă

Cuplul are cel puțin trei case în Marea Britanie și o proprietate în Santa Monica, California, evaluată la aproximativ 6 milioane de dolari.

 Rishi Sunak, soția sa și cele două fiice, Krishna și Anoushka, locuiesc cea mai mare parte a săptămânii la casa lor cu cinci dormitoare din Kensington, vestul Londrei, a cărei valoare a fost estimată la mai mult de 7 milioane de lire sterline.

În weekend, ei locuiesc într-un conac georgian din satul Kirby Sigston din circumscripția să Richmond din North Yorkshire. Casa, care a fost cumpărata cu 1,5 milioane de lire sterline, valorează acum mai mult de 2 milioane de lire sterline. Ea a fost transformată într-un conac dotat cu o piscină interioară de 400.000 de lire sterline, sală de sport, studio de yoga, cadă cu hidromasaj și teren de tenis. Averea lui Sunak Rishi  provine în cea mai mare parte de la soția lui , care este fiica unui miliardar indian care are afacreri în domeniul IT-ului.

Sunak, ai cărui părinți au venit în Marea Britanie din Africa de Est în anii 1960, este de origine indiană, dar s-a născut în Marea Britanie.

Tatăl său a fost medic local, în timp ce mama sa a avut o farmacie în sudul Angliei. Sunak spune că meseriile părinților lui i-au insuflat dorința de a servi publicul.  El a studiat la Oxford și Stanford, alte două școli de elită, chiar dacă a mărturisit că atunci când era la Stanford lucra ca ospătar. La Stanford a întâlnit-o pe viitoarea lui soție, Akshata Murty, fiica miliardarului indian Narayana Murthy, cunoscut ca„Steve Jobs de India”,  retras acum din activitate.

Actorul Leslie Jordan a murit în urma unui accident de mașină