Primăria unui oraș din Italia oferă stimulente financiare persoanelor care decid să locuiască acolo

Noii locuitori vor primi lunar 150 de euro pentru plata chiriei

Orașul Mantua, situat în regiunea Lombardia, atrage noi rezidenți prin acordarea de stimulente în bani. Autoritățile spun că vor aproba circa 100 de cereri de subvenții pe an, orașul din Italia fiind renumit pentru palatele renascentiste și pentru mâncarea excelentă, potrivit ziare.com.

Primăria a alocat un buget total 400.000 de euro pentru această inițiativă, 200.000 de euro fiind distribuiți în acest an și încă 200.000 de euro în 2024. 

Banii vor fi folosiți pentru a oferi stimulente pentru plata chiriei celor care își stabilesc reședința în oraș. Noii locuitori vor primi lunar 150 de euro pentru chirie.

Orașul Mantua ia exemplul mai multor alte comunități din Italia și atrage rezidenți prin acordarea de stimulente financiare. Autoritățile speră că stimulentele vor contribui la reducerea problemelor privitoare la îmbătrânirea populației.

„Dacă adăugăm îmbătrânirea populației la datele privind scăderea ratei natalității, în majoritatea orașelor italiene, în următorii ani, în majoritatea oraselor italiene vor fi mai multe persoane care nu lucrează decât cele care lucrează”, spune primarul orașului Mantua, Mattia Palazzi.

Gaură neagră gigantică din centrul galaxiei,” devoratoare” de obiecte cosmice