„Regina Rock’n Roll”, Tina Turner a murit la 83 de ani

Cântăreaţa, pe numele real Anna Mae Bullock, s-a născut la 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul american Tennessee.

Un simbol al muzicii soul și rock’n rol, cântăreața Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani, a anunțat purtătorul ei de cuvânt. Într-o declarație, al a spus: „Tina Turner, Regina rock’n roll-ului” a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, potrivit g4media.ro.

Cântăreaţa, pe numele real Anna Mae Bullock, s-a născut la 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul american Tennessee.

Și-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”. Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Vedeta născută în SUA a fost una dintre cele mai iubite cântărețe soul și rock, cunoscută pentru carisma sa de pe scenă și pentru o serie de hituri, printre care „The Best, Proud Mary”, „Private Dancer” și ”What’s Love Got to Do With It”.

Artista provenea dintr-un mediu modest, reușind să depășească o căsnicie abuzivă (despre care a relatat în mai multe rânduri), pentru a deveni una dintre cele mai populare artiste din toate timpurile. O interpretă live fascinantă, Turner a avut o serie de hituri R&B în anii 1960 și la începutul anilor ’70 cu soțul ei dominator și violent, Ike Turner, înainte de a-l părăsi – fugind din camera lor de hotel din Dallas cu 36 de cenți. Cariera ei solo a fluctuat ani de zile, înainte de a avea o revenire uluitoare în 1984, cu albumul „Private Dancer” și cu hitul nr. 1 al acestuia, „What’s Love Got to Do With It”. Bernard Arnault, cel mai bogat om din lume, a pierdut într-o zi 11,2 miliarde de dolari