Bernard Arnault, cel mai bogat om din lume, a pierdut într-o zi 11,2 miliarde de dolari

Averea lui Bernard Arnault a ajuns la 191,6 miliarde de dolari

Bernard Arnault
Bernard Arnault

Averea francezului Bernard Arnault, cel mai bogat om de pe planetă, a scăzut cu 11,2 miliarde de dolari într-o singură zi, din cauza  îngrijorărilor că încetinirea economiei americane va duce la reducerea cererii pentru bunuri de lux, potrivit ziare.com. Bernard Arnault este un om de afaceri francez, cunoscut pentru că este președintele consiliului de administrație al conglomeratului francez LVMH. Bernard Arnault s-a născut la Roubaix, și a absolvit cu grad de inginer universitatea École Polytechnique în anul 1971. 

Averea lui Arnault, fondatorul grupului LVMH, care oferă printre altele poşete Louis Vuitton, şampanie Moet & Chandon şi rochii Christian Dior, a crescut în ritm exploziv pe parcursul acestui an odată cu avansul cotaţiilor acţiunilor companiilor europene din sectorul luxului.

Marţi o parte din aceste câştiguri la bursă au dispărut, după ce cotaţia titlurilor LVMH a scăzut cu 5% la bursa de la Paris,  fiind cel mai mare declin înregistrat în ultimele 12 luni, pe fondul unei scăderi generale care a facut sa dispara aproximativ 30 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a sectorului european al luxului. 

Chiar şi după această scădere, averea lui Bernard Arnault este la 191,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, în condiţiile în care, de la începutul anului şi până în prezent, miliardarul francez şi-a crescut averea cu 29,5 miliarde de dolari. 

După ziua de marţi, diferenţa între Bernard Arnault şi fondatorul Tesla Inc, Elon Musk, al doilea cel mai bogat om al lumii, s-a redus la doar 11,4 miliarde de dolari. Scăderea de marţi a venit însă după o creştere îndelungată a cotaţiei acţiunilor LVMH, care sunt în continuare cu 23% peste nivelul la care erau la începutul anului. Aceasta în condiţiile în care indicele MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods Index a înregistrat un avans de 27%.

Descinderi DIICOT la angajații unei companii din subordinea Ministerului Energiei