Iohannis: „Nu vom introduce restricții noi de sărbători”

Restricțiile actuale sunt obligatorii, nu ceva opțional

Președintele Klaus Iohannis a avut, joi, o primă întâlnire de lucru cu membrii din Guvernul Cîțu, precum și cu secretarul de stat din MAI, Raed Arafat. Tema  principală de discuție a fost cu privire la gestionarea pandemiei în perioada sărbătorilor de iarnă, precum și cu startul campaniei naționale de vaccinare antiCovid.

Am avut o întâlnire de lucru cu prim-ministrul Cîțu și mai mulți miniștri. Am discutat despre pandemie, despre cum va fi de Crăciun în spațiul public și despre campania de vaccinare

Klaus Iohannis, președintele României

Cu cifre scăzute, dar încă alături de noi

În ciuda scăderii numărului de noi cazuri de infectări, dar cu o presiune mare asupra secțiilor de terapie intensivă, Klaus Iohannis a transmis că situația actuală nu este cea mai fericită.

„Pandemia, din păcate, este cu noi. Chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate, nu putem să spunem că lucrurile stau bine, avem din păcate foarte multe persoane la ATI și, din păcate, prea multe persoane decedate în fiecare zi. Dragi români, vă rog să vă feriți de boală și să-i feriți pe ceilalți de boală. Nu-i de joacă!”, a mai spus Klaus Iohannis.

Aceste restricții sunt obligatorii

„Cum va fi de Crăciun. Am discutat măsurile în vigoare și nu vom introduce restricții noi de sărbători, însă restricțiile care sunt acum în vigoare rămân toate în vigoare. Aceste restricții sunt obligatorii, nu este ceva opțional. Vă rog să vă conformati acestor restricții, dacă nu doriți să ajungeți de sărbători în spital. Repet: de Crăciun, restricțiile rămân, nu se adaugă altele noi”, a completat președintele Iohannis.

Campania de vaccinare, imediat după Crăciun

„Campania de vaccinare începe duminică pe 27 decembrie. Se începe cu prima tranșă simbolică (n.r. 10.000 de doze), iar apoi vor veni alte tranșe. Aceste vaccinuri sunt sigure. Și noi și experții recomandăm românilor să se vaccineze.”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Florin Cîțu și-a depus jurământul la Palatul Cotroceni

#News