Motivul pentru care Ludovic Orban a decis să îşi asume răspunderea pentru proiectul de buget a fost anunţat de către preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la Digi24, el precizând că “Mi-a spus că există riscul foarte mare să fie făcut “varză” bugetul”.

Acesta susţine că în ciuda faptului că „deschide o portiță absolut inutilă”, el are încredere că premierul „a plecat cu cea mai bună intenție”.

„Deschide o portiță absolut inutilă și nu cred că este foarte bine să mergem în această direcție, ocolind Parlamentul. Eu sunt convins că premierul Orban a plecat cu cea mai bună intenție cu această asumare, însă pe termen lung nu este bine. Mi-a spus că nu există majoritate pentru acest guvern, că riscul e foarte mare să fie făcut acest proiect „varză”, că vom trece în anul 2020 fără buget”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi24.

Kelemen a mai precizat că după ce va fi asumat de către Guvern în şedinţa de plen reunit, bugetul va merge la promolgare chiar dacă va fi contestat la CCR.

„Merge mai departe după asumare. Atacarea la CCR nu suspendă aplicarea bugetului. Eventual va fi o problemă dacă CCR spune că a fost neconstituțională asumarea bugetului”, a spus Kelemen Hunor.

#news