România nu pare să o ducă prea bine. Privind criza economică din 2020 pe care România este posibil să o întâmpine, avocatul Gheorghe Piperea a luat cuvântul declarând că această criză a fost prevestită încă din anul 2016 de către actualul ministru al Finanţelor, însă, aceasta a devenit invizibilă în momentul depunerii jurământului.

„Măsurile de austeritate anunţate înseamnă, printre altele, o reducere drastică a consumului.  Când vei reduce salariile, locurile de muncă, vei reduce per total consumul. Dacă reduci consumul, primul lucru grav care se întâmplă este că nu mai încasezi TVA şi accize la bugetul de stat. Acestea reprezintă principala sursă de venituri ale bugetului de stat. O să scadă venituri, iar cheltuielile fie vor creşte, fie se vor menţine la nivelul actual. De aici va rezulta încă un motiv, de data aceasta pur politic şi foarte neatent pus în practică sau poate că este chiar voluntar, de declanşare a crizei sau de agravare a crizei.

Nu-mi place să spun acest lucru, dar criza aceasta economică a devenit inevitabilă în momentul în care şi-a depus jurământul ca ministru al Finanţelor domnul Florin Cîţu. Dacă vă uitaţi pe declaraţiile din 2016, de când e parlamentar, până în prezent, veţi vedea că nu a existat săptămână în care să nu anunţe o criză, o catastrofă”, a declarat avocatul pentru DC News.

#news