A murit cel mai bătrân câine din lume la vârsta de 31 de ani

Bobi este un exemplar de rasă pură Rafeiro do Alentejo, o rasă portugheză de câine păzitor de animale

Ciine
Ciine sursa foto pixabay

Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a murit la cinci luni după ce a împlinit vârsta de 31 de ani în ferma unei familii din Portugalia unde şi-a petrecut întreaga viaţa, potrivit stiripesurse.ro. Vestea despre moartea celebrului patruped a fost făcută publică noaptea trecută de proprietarul unui studio fotografic din Lisabona dedicat animalelor de companie

O fotografie a câinelui Bobi a fost distribuită pe reţelele de socializare alături de următorul mesaj: „Odihneşte-te în pace, prieten drag. Îţi suntem recunoscători pentru că ne-ai oferit privilegiul de a te întâlni, cel mai bătrân câine din lume. Ce viaţă minunată ai avut!”.

Bobi a fost certificat de Guinness World Record drept cel mai bătrân câine din lume în februarie 2023, înlocuindu-l pe precedentul deţinător al recordului, un chihuahua care a trăit în statul american Ohio. Bobi, un exemplar de rasă pură Rafeiro do Alentejo – o rasă portugheză de câine păzitor de animale a fost certificat drept cel mai bătrân câine din toate timpurile. Precedentul record îi aparţinea unui câine de pază din Australia care a murit în 1939 la vârsta de 29 de ani şi cinci luni. În 1992, Bobi a fost înregistrat de Serviciul Medical Veterinar din oraşul Leiria, care confirmat data naşterii patrupedului. Stăpânul lui Bobi, Leonel Costa, a organizat o petrecere aniversară pentru celebrul său câine pe 11 mai 2023 în satul Conqueiros din districtul Leiria. Preparate din carne locală şi peşte au fost servite celor peste 100 de invitaţi care au participat la acea petrecere – dintre care unii au venit cu avionul din străinătate – pentru a fi alături de Bobi, care a mâncat doar hrană pentru oameni. Bobi nu a fost niciodată legat cu lanţul şi nici nu a purtat vreodată o lesă.

Zeci de descinderi în Capitală și 13 județe