Șofer beat, oprit de oamenii legii cu focuri de armă

Bărbatul avea permisul suspendat, avea alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind posibil să fi consumat substanţe interzise. 

Politist
Politist sursa foto pixabay

Un bărbat care a lovit cu maşina un camion şi a refuzat să oprească a fost urmărit de către poliţiştii din Târgu Mureş. Pe timpul urmăririi, a lovit trei maşini parcate, el a intrat în trei copaci şi s-a oprit într-un gard. Poliţiştii au tras focuri de armă pentru oprirea lui, bărbatul nefiind rănit, potrivit ziare.com.

Bărbatul avea permisul suspendat, avea alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind posibil să fi consumat substanţe interzise. 

”La data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 21.20, Poliţia municipiului Târgu Mureş a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Agricultorilor din municipiu, un autoturism ar fi avariat un camion în momentul efectuării unui viraj, acesta continuându-şi deplasarea înspre strada Mărăşti. Pentru oprirea autovehiculului au fost dirijate mai multe echipaje de ordine publică şi poliţie rutieră, conducătorul refuzând să se conformeze semnalelor de oprire”, a transmis, marţi dimineaţă, IPJ Mureş.

 Sursa citată a precizat că, în cadrul urmăririi şi în încercarea de a scăpa de echipajele de politie, acesta ar fi avariat mai multe autovehicule parcate.

 ”De asemenea, la intersecţia străzilor 22 Decembrie 1989 cu Gheorghe Marinescu, după efectuarea somaţiilor specifice, un poliţist a efectuat două focuri de armă, de avertisment, în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. Cu toate acesta, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, iar pe strada 22 Decembrie 1989, sensul de mers Târgu Mureş – Sângeorgiu de Mureş, autoturismul ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu trei copaci, oprindu-se în gardul unui imobil”, a mai transmis sursa citată.

 Conducătorul auto a fost imobilizat de poliţişti, fiind identificat în persoana unui bărbat de 53 de ani.

„. La faţa locului au fost solicitaţi reprezentanţii I.S.U. Mureş, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru îngrijiri şi investigaţii de specialitate. Facem precizarea că la faţa locului, deşi acesta emana halenă alcoolică, iniţial a refuzat testarea cu aparatele alcooltest şi DrugTest, iar din verificările poliţiştilor a rezultat că are dreptul de a conduce vehicule suspendat”, au mai transmis poliţiştii. Potrivit acestora, ulterior, la unitatea medicală, bărbatul a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatul testului de respiraţie indicând o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul DrugTest au rezultat indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive în organism. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind condus şi predat Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureş. Descinderi într-un penitenciar din România, la o grupare de traficanți care vindea cocaină și canabis