Călin Popescu Tăriceanu

Liderul formațiunii politice ALDE, Călin Popescu Tăriceanu pare să nu fie prea de acord cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru. În contextul controversatei măriri de pensii, cea discutată și răsdiscutată atât de liberali, cât și de social democrați, Tăriceanu este de părere că aceasta trebuie să se întâmple. Nu cu 14%, cât a anunțat Ludovic Orban, ci cu 40%, așa cum a fost votată de Parlament.

Tăriceanu nu crede că un pensionar bucureștean se poate descurca cu 700 lei

„Acesta a afirmat că mărirea pensiilor va duce indirect la un consum mai bun al cetăţeanului ceea ce indirect va duce la rulajul banilor şi deblocarea economiei efectuate de efectele pandemiei.

„Pentru mine catastrofa are un nume. Violeta Alexandru. A vorbit de atâtea ori despre PSD. Ea ţine un discurs politic. Au dat OUG iar ea va fi respinsă la parlament, va garantez.

Iar pensiile vor fi mărite cu 40 la sută. Mă ocup eu şi colegii mei.

Categoria pensionarilor a fost cea mai afectată după 1990. Pensiile nu au fost indexate şi existe numeroși pensionari ce trăiesc la limita subzistenţei. Există pensii ce nu asigură un trai minim, nu decent. Cum să poți trăi cu 700,800, 1.000 de lei în București?”, este de părere Tăriceanu.

Cât despre ministrul Muncii, Violeta Alexandru, liderul ALDE afirmă că „doamna asta nu pricepe”, fiind „o biată activistă de partid”.

„Doamna asta nu pricepe. Acești bani în plus sunt un stimul pentru economia prăbușită de corona-virus. Nu suntem în incapacitate de producție. Consumul e insuficient. Banii ceia vor ajunge prin rulajul lor tot la stat şi se deblochează şi economia.

Ea este o biată activistă de partid şi a devenit o funcționară cuminte”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Ministrul Muncii anunță verificări la șantierul unde o serie de indieni au fost confirmați cu Covid-19

#News