Ludovic Orban și Dan Barna

La sfârșitul acestei săptămâni liderii USR și PNL vor avea întâlnirea decisivă pentru a discuta despre candidați comuni la primăriile de sector din București în perspectiva alegerilor locale din septembrie. Președintele USR, Dan Barna, a dat asigurări că discuțiile sunt foarte avansate și că se va găsi o soluție prin care cele două partide să reușească să pună în spatele candidatului comun, Nicuşor Dan, candidaţi unici la fiecare primărie de sector.

Barna a mai spus că următoarele zile sunt critice pentru găsirea candidaților comuni, dar că acest lucru depinde de reprezentanții PNL, dacă aceștia își mai doresc candidați comuni, sau fiecare formațiune va merge în alegeri cu candidați proprii. „Toate scenariile sunt pe masă în momentul acesta”, a punctat Dan Barna. În funcție de rezultatele discuțiilor din week-end, săptămâna viitoare vor fi oficializate deciziile luate în urma negocierilor cu PNL.

„E foarte clar. A început strângerea de semnături, e foarte clar că nu mai putem sta într-o incertitudine care e păguboasă și, din punctul nostru de vedere, descurajantă pentru electoratul din București. Asta este și poziția pe care o vom avea în discuțiile de la finalul săptămânii. Trebuie luată o decizie, indiferent care ar fi aceasta, în funcție de rezultatul întâlnirii cu PNL și cu domnul Orban. Evident, săptămâna viitoare vor fi luate niște decizii”, a precizat Barna.

Șeful uniunii a reiterat faptul că USR nu va renunța la principiul integrității candidaților unici. Condițiile pe care USR PLUS le-a pus pentru perspectiva de a putea pune în spatele lui Nicușor Dan încă șase candidați la primăriile de sectoare, este ca acești oameni să fie integri și competenți.

„Sunt cele două criterii fundamental obligatorii. Atât timp cât vom avea pe masă candidați cu probleme de integritate cunoscute, evident că nu vom putea susține astfel de candidați. Aici nu e niciun fel de discuție. În rest, orice se poate discuta, dar principiul integrității candidaților, principiul ca acești candidați să nu fie recuperați de la PSD, cum sunt mai multe situații din țară, este un principiu pe care nu îl putem negocia”, a conchis liderul USR.

Citește și: Tudorache acuză: „Consilierii locali ai USR și PNL au ales calea confruntării politice blocând practic activitatea primăriei”

HashtagNews.ro