Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a declarat, joi, la B1 TV, că nu se simte mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii de aur la Mondiale deoarece nu a contribuit cu nimic la această performanță, relatează replicaonline.ro.

„Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicenii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici. Dl Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: ”ne-a făcut să fim mândri David Popovici”. Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făut acest băiat”, a declarat Popescu.

Jurnalistul a mărturisit că dacă ar fi fost unul dintre părinți, să fi avut o contribuție esențială, ar fi fost mândru.

„(…) Dacă aș fi antrenor, aș mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru”, a mai spus jurnalistul.

De ce să fim mândri toți ceilalți?

Gazetarul a mai declarat că nu înțelege de ce majoritatea se simt mândri pentru succesul lui Popovici, atâta timp cât majoritatea nu au știut de existența lui și nu l-au ajutat cu nimic.

„(…) De ce să fim mândri toți ceilalți? Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în ”escu” și Popovici e și el român și atunc să fiu mândru? Nu am de ce să fiu!”, a susținut Cristian Tudor Popescu.

Totodată, jurnalistul a declarat că nici România nu ar trebui să fie mândră deoarece tânărul de 17 ani nu reprezintă rezultatul unei acțiuni coordonate, întinse în timp a acestui stat de a produce campioni de natație.

„E un miracol. Eu dacă aș fi credincios, dacă aș crede în Dumnezeu, aș spune că e opera lui Dumnezeu David Popovici. Nu e opera României în niciun caz”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

Citește și articolul: Cristian Tudor Popescu îi ceartă pe medicii care demisionează