Marius Necula

Mai greu să fi auzit despre Marius Necula, dacă nu ești gălățean. Da, chiar și-așa, în pofida faptului că, la un moment dat, acesta a ocupat călduțul loc de senator (2008-2012). N-ai cum să-i știi pe toți dintr-un motiv destul de simplu: sunt prea mulți pe-acolo! Iar cum Marius Necula nu s-a remarcat, la momentul respectiv, nici cu bune, nici cu rele, preferând poziția „mortului în păpușoi” (așa cum ne place nouă, gălățenilor, să-l alintăm), e de la sine înțeles că numele lui s-ar putea să nu zică nimic cuiva aflat dincolo de granițele județului.

Cât despre gălățeni, unii (mai curioși), îl știu, alții, nu. C-așa-i în politică. Cu toate că cea mai importantă funcție avută în Galați de Marius Necula a fost cea de Prefect (între 2004-2005) în realitate, locuitorii urbei de la Dunăre l-au văzut cel mai des pe Necula în posterele electorale lipite peste tot, prin oraș, la fiecare rundă de alegeri locale. Cel puțin până prin 2012, când alianța USL pare să nu-i fi priit omului nostru. Ceea ce l-a făcut, de altfel, să intre într-un soi de silentio stampa politic și electoral timp de câțiva ani.

Ne întoarcem în 2020 când, Marius Necula se vrea iar la Primărie.

Nu c-ar mai fi fost, dar a mai vrut.

De data aceasta, via Partidul Ecologist care, fie vorba între cititor-scriitor, pe la noi, „pe la Galați”, n-a reușit niciodată să facă mare brânză. Dar asta-i altă discuție.

Din câte îmi confirmă știrile oficiale, însă și cele pe surse, caz în care Necula nu se răzgândește până la alegeri, îi va avea de înfruntat pe:

  1. Actualul primar al Galațiului, Ionuț Pucheanu – PSD
  2. Bogdan Rodeanu – USR PLUS
  3. (probabil?) Onuț Atanasiu – PNL
  4. (probabil?) Cristian Dima – ALDE
  5. Cătălin Cristache – PMP
  6. (probabil? ok, aproape sigur!) Eugen Durbacă – fost PRO România, actual și foarte recent PPU (social-liberal)
  7. Costantin Telegan (mai bine nu întrebați).

Lista va fi updatată în timp.

Citește și: USR Galați și PLUS Galați par să fi ajuns, în sfârșit, la un compromis

#News

Foto