Peste 2 miliarde de euro, averea estimată a Regelui Charles al III-lea

Regele deține cai, proprietăți impozante, bijuterii și tablouri moștenite parțial de la regina Elisabeta a II-a

Peste 1,8 miliarde de lire sterline este valoarea averii regelui Charles al III-lea, potrivit unei anchete publicate joi de cotidianul „The Guardian”. Peste 2 miliarde de euro concretizaţi în cai, proprietăți somptuoase, bijuterii și opere de artă moștenite parțial de la mama sa Elisabeta a II-a. Palatul Buckingham, la rândul său, a calificat această cifră ca fiind fantezistă. Cu toate acestea, au fost efectuate multe evaluări ale experților în cadrul acestei investigații, potrivit g4media.ro.

De la mașini la timbre de colecție, jurnaliştii britanici au estimat toate bunurile cunoscute ale regelui, a cărui moștenire a crescut considerabil după moartea mamei sale, pe 8 septembrie anul trecut, familia regală fiind scutită de impozitul pe succesiune.

 În special proprietățile lui Charles al III-lea justifică această sumă extraordinară. Numai Ducatul de Lancaster aduce în jur de 20 de milioane de lire sterline în chirii pe an, adică peste 22 de milioane de euro. Castelul Balmoral (Scoția) este estimat la 80 de milioane de lire sterline, inclusiv terenul. In fine, valoarea Castelului Sandringham este de aproximativ 250 de milioane de lire sterline. Atâtea proprietăți care aparțin personal Regelui și nu Coroanei. 

De asemenea, Regina i-a lăsat moștenire aproape 70 de cai pursânge fiului ei, care sunt estimaţi de „The Guardian” la aproximativ 27 de milioane de lire sterline.

Ca să nu mai vorbim de sutele de mii de timbre excepționale și de cele 400 de opere de artă deținute de Rege, inclusiv picturi de Monet, Dali și Chagall. Palatul Buckingham, după cum se știe, nu comentează niciodată despre averea personală a membrilor familiei regale. În primul rând pentru că nu se obişnuieşte. Purtătorul de cuvânt al Regelui a făcut un comentariu, prin care a considerat că sumele expuse de jurnaliştii britanici sunt „un amestec creativ de speculație, presupuneri și inexactitate”.

Cel puțin 1.200 de copii și adolescenți mor anual din cauza poluării în Europa