Gabriel Oprea, foto: Facebook

Vă amintiți momentul când Gabi Oprea era mare și tare? Ba general, ba ministru, ba anchetat, ba dus pe la pensat, ba uitat de toată lumea. Cam ăsta a fost parcursul său în politica românească. Cu toate că se chinuie el acum să-și recapete gloria de odinioară, lucrul ăsta nu prea mai e posibil. Nu sunt ferm convinsă de faptul că el e conștient de acest lucru, însă. Nu de alta, dar dac-ar fi, nu și-ar mai aminti din epoca de aur și n-ar mai povesti ca un atotștiutot despre armată și despre cum funcționează această instituție.

Cu toate că mă interesează sfaturile unui militar într-o situație de genul, recunosc că aș prefera să le aud pe cele ale unuia care chiar a luptat pe front, nu pe cele ale lui birouaș-Gabriel Oprea.

„Autoritățile trebuie să-și urmeze planul, exact ce au anunțat și acest lucru trebuie să se întâmple pe teren. Ați văzut că deja sunt desfasurate forțele Ministerului de Interne, ale Ministerului Apărării Naționale. Sunt toți specialiști, pe care trebuie să-i felicităm și să-i încurajăm și care-și fac datoria.

În primul rând și medicii, care sunt în contact cu pacienții și care se sacrifică alături de militari și polițiști, ca să depășim cu bine această criză. Este foarte important ca Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență să-și facă treaba, reprezintă coloana vertebrală, se subordonează președintelui României, primului ministru. Important este să fim calmi în aceste momente, să ne organizam si sa avem rabdare și să colaborăm cu autoritățile. Este foarte important sa nu se instaleze haosul, panica, trebuie să colaborăm cu autoritățile ca să depășim cu bine această criză”

„Toți jandarmii, polițiștii, militarii din Ministerul Apărării, sectorul de securitate, sunt convins că in momentul de față sunt mobilizați, alături de medici, de ceilalți profesioniști ca să-și facă datoria.” a mai adăugat nostalgicul Gabriel Oprea.

Să nu faci ce face Gabriel Oprea, ci mai de grabă ce zice Gabriel Oprea

„Trebuie să prevenim, să avem încredere în autorități. Nu avem nevoie de oportuniști, atât economici, cât și politici, avem nevoie doar de profesioniști și de specialisti care sa-si faca datoria. Dacă putem menține calmul, cu o organizare, o coordonare f bună, o comunicare foarte bună. În astfel de situații, de excepție,totul trece printr un filtru ca să nu creăm panică. Vom depăși cu bine această situație de excepție”, a conchis Gabriel Oprea la Realitatea PLUS.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu și cele 7 zile în care nu l-a băgat nimeni în seamă

#News