Ludovic Orban

Aflat la Iași, cu ocazia zilei Micii Uniri, atât președintele Iohannis, cât și premierul Orban au fost întâmpinați cu o atitudine bipolară, astfel că au fost de-opotrivă aplaudați și huiduți. Astfel, după huiduieli, premierul Ludovic Orban a decis să renunțe la discursul pregătit cu ocazia evenimentului pentru care venise și a schimbat macazul făcând o serie de promisiuni pentru Moldova, dând detalii și despre mult discutata Autostradă a Unirii.

Iată ce a zis Ludovic Orban la Iași, astăzi, de ziua Micii Uniri:

„Moldova a fost nedreptățită în ultimii 20-25 de ani. Dacă analizăm investițiile realizate în Moldova vom vedea că resursele alocate nu au fost niciodată suficiente. Obiectivul nostru principal e acela de a pune bazele unor investiții serioase în Moldova. Nu noi suntem cei care am inventat un PPP (Parteneriat Public – Privat n.r.) care să tragem de timp și i-am pus pe unii care nu se pricep să se ocupe. 

Marți în ședința de Guvern vom adopta OUG prin care  punem capăt PPP şi vom muta la Ministerul Transporturilor obligaţia de a gestiona acest proiect. Vrem ca Autostrada Moldovei să fie finanțată de exercițiul financiar multianual 2021-2027 al UE.

Circulă pe piață fake-news-uri. Vrem ca Autostrada Moldovei să fie finanțată de exercițiul financiar multianual 2021-2027 al UE. Autostrada Unirii şi autostrada Sibiu – Piteşti sunt fundamentale pentru a asigura legătura între provinciile istorice şi la reţeaua de transport europeană. Am prevăzut să asigurăm modernizarea căii ferate a reţelei principale a căii ferate care traversează Moldova, prin achiziţionarea celei mai moderne tehnologii

Citește editorialul de astăzi: Sărbătoarea Unirii în marea dezbinare

Nu se poate dezvoltare fără investiții! Orice investitor care vrea să investească în România va fi invitat de noi să analizeze și investiția posibilă într-un județ din Moldova. 

Avem ajutorul de stat prin care vom asigura un ajutor mai mare pentru investitori, ca să ne asigurăm că vor alege acea locaţie.

Dezvoltarea Moldovei e importantă pentru fiecare dintre dumneavoastră, dar și pentru frații noștri de peste Prut. Să nu uităm niciodată că avem o responsabilitate față de ei, pentru a asigura drumul Basarabiei spre Europa, care în mod obligatoriu trece prin România.

Îi invit pe toți aceia care cred că adevărat că România merită un drum spre recunoaștere internațională să fie foarte atenți la tot ce vor vota de acum înainte, să nu se mai lase păcăliți de minciuni, fake-news-uri, să judece cum au fost tratați”, a spus premierul.

#News