Reset cere anularea decorației de merit

Meritul Gabrielei Cenușă-Sîia, asistenta lui Vela

Asociația Reset a anunțat, miercuri, pe Facebook, că a cerut în instanță anularea decorației primite de Gabriela Cenușă, asistenta ministrului Marcel Vela.

„Reset a solicitat Administrației Prezidențiale să retragă Medalia Națională pentru Merit clasa a III-a, cu însemn pentru civili, doamnei Cenușă-Sîia Mădălina Gabriela”, apare în postarea pe Facebook a Asociației Reset.  

Medalia a fost acordată în baza unei motivări/scrisori de recomandare a Ministerului de Interne, care trebuie să precizeze „meritele cu totul deosebite” sau „faptele strălucite și meritorii în serviciul statului român” pe care le-a realizat dna Cenușă-Sîia.

Asociația Reset

Totodată, cei de la Reset au precizat că singurul merit  al acestei doamne, cunoscut public, ar fi cel de asistentă a viitorului fost ministru de interne, Marcel Vela.

„Din informațiile apărute în spațiul public, am aflat că singurul merit sau faptă strălucită a dnei Cenușă este că a fost asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela.

În speranța că dna în cauză are și alte merite, dar nu le știm noi, am adresat două cereri în baza Legii 544/2001, una către Cancelaria Ordinelor (care ne-a direcționat către MAI) și una către Ministerul de Interne (care nu ne-a răspuns încă).

În fața acestor refuzuri de a ne furniza informațiile, am cerut în instanță anularea ordinului”, au concluzonat cei de la Asociația Reset.

Citește și: Reset Iași, denunț legat de pelerinajul Sf. Parascheva

#News