Campania de vaccinare, una dintre prioritățile Guvernului Cîțu

Proiectul de buget pentru 2021, prezentat până pe 31 decembrie

Premierul desemnat, Florin Cîțu a anunțat care sunt prioritățile pe care Guvernul le are pentru perioada imediat următoare, printre acestea aflându-se proiectul de buget, dar și campania de vaccinare împotriva Covid ce urmează în înceapă în 27 decembrie. Totodată, Cîțu a precizat că miercuri vor avea loc audierile în comisii, în jurul orelor 10-11, urmând ca votul în plenul Parlamentului să fie la ora 18.00.

Planul nostru este de a avea votul în plen începând cu ora 18.00 și să fie și depus jurământul și după aceea tot Guvernul se va reuni la Palatul Victoria doar pentru o ședință foto.

Florin Cîțu, premierul desemnat

„Până în 31 decembrie urmează o serie de ordonanțe care pregătesc bugetul și perioada următoare. Le veți vedea în ședința de săptămâna viitoare, când va fi prima ședință de Guvern în care vor veni și aceste ordonanțe.

Prioritățiile sunt, bine-nțeles, pe lângă aceste ordonanțe, campania de vaccinare. Trebuie să ne asigurăm că toate fondurile necesare campaniei de vaccinare vor fi alocate. De aceea trebuie să venim și cu un buget, cât mai rapid”, a mai spus Florin Cîțu.

Primele doze de vaccin ajung în România, după Crăciun

Altfel, campania de vaccinare anti Covid 19, coordonată de medicul Valeriu Gheorghiță, va începe pe 27 decembrie. O primă tranșă, simbolică, de 10 mii de doze, vor ajunge pe 26 decembrie, în România.

„Din informațiile pe care le avem, pe 28 decembrie mai sosește un lot de 100.000 de vaccinuri, după care, în fiecare săptămână, vom avea câte un lot de 150.000 de vaccinuri care vor sosi în țară și aici avem nevoie de un aparat foarte bine integrat la nivel național astfel încât să putem să avem informațiile de la cea mai mică localitate până la nivelul planificatorilor”, a spus Nicolae Ciucă, premierul interimar, la TVR, transmite Mediafax.

Citește și: Lista completă a guvernului de coaliție

#News