Profil de candidat – Vasile-Daniel Suciu, pentru Camera Deputaților, din partea PSD

Vasile-Daniel Suciu este un deputat român, ales în 2012 din partea Partidului Social Democrat, care din 22 februarie 2019 este numit vice prim-ministru al României în guvernul Viorica Dăncilă și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Apare în știri începând cu 2013, când este asociat cu multă, multă religie și icoane: peste 1.000 de credincioşi s-au închinat la Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, ce a fost dusă din Muzeul Mitropoliei Clujului, de o delegaţie a Arhiepiscopiei, la Ilişua. Oamenii s-au perindat prin faţa icoanei pe tot parcursul Sfintei Liturghii oficiate de ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei. De la slujbă nu au lipsit preşedintele CJ Radu Moldovan şi deputatul Vasile-Daniel Suciu.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, adusă la Ilişua. Şeful CJ, la slujba oficiată de ÎPS Andrei

Timp Online, 24 noiembrie 2013

În anul 2015 începe să uite de religie și se gândește la bani și pensie. Astfel, figurează pe lista celor 255 de parlamentari care semnează propunerea privind pensiile speciale ale aleșilor. Este un nume relativ mic și obscur, dar un nume asociat cu bani mulți pentru un viitor măreț, tipic PSD. În octombrie 2016, PSD publică lista candidaţilor partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie, în toate circumscripţiile din ţară, numele lui Vasile-Daniel apărând printre propuneri, din partea Bistrița-Năsăud.

LISTA candidaţilor PSD în toate circumscripţiile din ţară

Digi 24, octombrie 2016

Stă departe de presă, așa cum declarația de avere stă departe de ochii publicului. Cu toate acestea, face ce știe mai bine, votează pentru avere și pentru PSD. Și, dacă este să ne uităm în arhive, descoperim că se află printre deputații care au votat modificarea Codului Penal. Ziua de marţi, 10 decembrie 2013, a fost ziua care a rămas în istoria Parlamentului României cu numele de Marţea Neagră, din cauza adoptării unor legi (sau încercarea de a adopta în cazul altora) sau amendamente controversate la legi. Dintre cei 329 de deputaţi din actuală legislatura, 53 au votat atunci, potrivit partidulpromite.ro, pentru schimbarea definiţiei conflictului de interese și pentru acordarea de imunitate pentru infracţiunile de serviciu, inclusiv de corupţie.

Departe de presă dar aproape de Dăncilă: în 2019, Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a validat pe deputatul Daniel Suciu pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, a anunţat la finalul şedinţei premierul Viorica Dăncilă.

Conform Agerpres, Vasile-Daniel Suciu s-a născut la 7 noiembrie 1980, în Bistriţa.

A absolvit: Şcoala Generală nr. 1 din Bistriţa (1995); Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, secţia Bilingv Română-Franceză (1999); Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, secţia Ştiinţe Politice (2003). În 2011, a obţinut un master în management politic din partea Şcolii de Studii Academice Post Universitare „Ovidiu Şincai” din Bucureşti.

În perioada februarie 2004 – ianuarie 2007, a lucrat ca jurnalist, fiind şeful departamentului politic al cotidianului Mesagerul de Bistriţa-Năsăud. Între septembrie 2006 şi ianuarie 2007, a fost corespondent la Evenimentul Zilei. În intervalul ianuarie – septembrie 2007 a fost Director la Cancelaria Prefectului, în cadrul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud. A fost consilier parlamentar între septembrie 2007 şi iunie 2012.

În 2009, a devenit purtător de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud, iar în iunie 2010 a devenit vicepreşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud şi preşedintele TSD Bistriţa-Năsăud, notează www.cdep.ro.

În iunie 2008 a obţinut funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În legislatura 2012-2016, a fost ales deputat PSD de Bistriţa-Năsăud. A fost secretar al Grupului Parlamentar al PSD. Din februarie 2014, a fost secretar al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic. Până în februarie 2014, fusese membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială.

În 2016, a fost reales deputat de Bistriţa-Năsăud. Din februarie 2018, este lider al Grupului parlamentar al PSD. Până în martie 2017, a făcut parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.

Este membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic. Membru supleant al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est şi preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Argentina.

Cine e Daniel Suciu, propus de conducerea PSD pentru portofoliul Dezvoltării

Digi 24, 2019

Obsesia celor 400 de săli de sport la PSD: La 15 ani după Năstase, vicepremierul Daniel Suciu anunță un program pentru construirea a 400 de baze sportive

HotNews, 2019

În 2020, Deputatul PSD, Daniel Suciu, pornește un mic război personal cu decizia Guvernului de a pasa responsabilitatea pe plan local, în ceea ce privește criza provocată de epidemia de Coronavirus.

Din păcate, cel mai mult au de suferit antreprenorii și oamenii care rămân fără locuri de muncă. Cine să vă mai înțeleagă deciziile? Guvernul se spală pe mâini și pasează responsabilitatea pe plan local. Astfel, avem orașe cu aceeși rată de infectare dar cu decizii diferite și nimeni nu mai înțelege logica. Și au de suferit antreprenorii și oamenii care rămân fără locuri de muncă în plină iarnă. Și rămâne senzația că unii sunt pedepsiți și alții nu!“

Daniel Suciu: „Cine să vă mai înțeleagă deciziile?

Observator, noiembrie 2020

Se află pe primul loc pe lista candidaților pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie ca deputat, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale. Desigur, pagina de Facebook PSD Bistrița-Năsăud îi face o descriere poetică, mai ales că Vasile-Daniel nu prea are descrieri prin presă:

Licențiat în științe politice, absolvent al Institutului Diplomatic Român, deputat în Parlamentul României, viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu este unul dintre cei mai valoroși oameni ai echipei noastre.

Prin munca și profesionalismul său, în județul nostru au fost și sunt în implementare proiecte deosebit de importante.


PSD Bistrița-Năsăud, octombrie 2020

Citește și: Profil de candidat – Vlad Popescu, pentru Camera Deputaților, din partea PSD

#News