Klaus Iohannis / Victor Ponta

Victor Ponta, liderul PRO România și, cel mai probabil, viitorul șef al lui Călin Popescu Tăriceanu, nu îl place pe premierul Ludovic Orban. Râcă veche cu iz personal, transpusă în viața politică. Astfel, urmând această idee, Ponta îl mitraliază pe Orban, declarând despre cel din urmă că nu ar merita un nou mandat de prim-ministru, din pricina gestionării defectuoase a situației actuale. De asemenea, sentimentele nefaste continuă și în direcția președintelui Iohannis, cel pe care nu-l poate ierta pentru că i-a știrbit lui Ponta unica șansă de a deveni șef de stat, astfel, Ponta profită de orice ocazie pentru a-i sublinia defectele.

„Nu putem funcționa cu un Parlament fără puteri depline, așa cum ar fi după 20 decembrie. Nu va mai putea da legi organice. Cu cât am putea amâna alegerile? Constituția spune maximimum trei luni. Atunci ajungem la sfârșitul iernii. Nu cred că cineva își imaginează că peste trei luni situația epidemiologică va fi net mai bună în iarnă, spre primăvară, față de 6 decembrie”, a declarat Victor Ponta.

 Victor Ponta: „Domnul Iohannis e ipocrit”

„Știe foarte bine că Guvernul Orban a emis mai multe OUG într-un an decât a emis Guvernul Ponta în 4 ani, inclusiv bugetul țării, cea mai impotantă lege a țării… 2020 a fost primul an din istoria României în care bugetul a fost adoptat fără dezbatere în Parlament. Dl Iohannis nu cred că are o problemă. E foarte rău că am uitat! Mai spune ceva Orban, că are nevoie de un nou Parlament pentru a face bugetul pe 2021. E o minciună! Bugetul poate să-l adopte fără Parlament, precum cel pe 2020. Problema e că în buget trebui să pui bani, sursele, de unde ai bani, pe ce-i cheltui, la ce folosești banii”, spune suspicios Victor Ponta.

Apoi, acesta a continuat: „Cred că marea miză a zilei de 6 decembrie e dacă rămânem cu dl Orban – cred că Orban va avea un guvern votat ca-n aprilie de PSD; mișcările de trupe  la PSD asta reprezintă; Șerban Nicolae și alții care nu ar fi votat Guvernul PNL și unii care ar fi votat – sau dacă facem o schimbare de Guvern. Noi cei de la Pro România nu-l vom vota”, a mai spus Victor Ponta, invitat la B1 TV.

Citește și: Violeta Alexandru, cu un ochi la Senat și cu unul la Camera Deputaților. Explicația ministrului

#News