Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a anunțat care sunt noutățile referitoare la Strategia Națională pentru Tineret.

Ministrul a explicat, astăzi, 23 august, că au avut loc primele discuții cu tinerii pe baza planului de acțiuni pentru următorii cinci ani.

Acest document cuprinde peste 630 de măsuri pentru tinerii din România.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea: ”Timp de două zile, specialiștii din minister, Secretariatul General al Guvernului, Banca Mondială și reprezentanți ai principalelor organizații de tineret au analizat punct cu punct prevederile propuse pentru Strategia Națională pentru Tineret 2022-2027”

Gabriela Firea a precizat că forma finală va fi agreată în următoarele zile. După, documentul va ajunge în dezbaterea grupului de lucru interministerial.

Intrăm astfel în linie dreaptă și facem pași importanți pentru aprobarea acestui document strategic esențial pentru dezvoltarea politicilor pentru tineret. Potrivit calendarului, în această toamnă Strategia pentru Tineret va fi aprobată!”, a transmis ministrul Familiei, într-un text publicat pe contul de Facebook.

De asemenea, ministrul a ținut să adauge că realizarea, dezbaterea și aprobare strategiei, imediat după adoptarea Legii Tinerilor, reprezintă alte realizări majore în acest domeniu ale ministerului și coaliției de guvernământ.

Toate acestea au fost realizate și cu sprijinul organizațiilor care militează pentru drepturile tinerilor din România.