Nicu Marin, Victor Ponta și Marius Stan

Marius Stan e fostul primar al Municipiului Galați, singurul care a reușit performanța de a bifa un singur mandat, precedându-l pe matusalemicul Dumitru Nicolae (PSD). La momentul respectiv, Marius Stan candida din partea PNL, fiind considerat de gălățeni omul schimbării, omul care va ști cum să măture Galațiul de praf. Pe oameni nu i-am putut condamna pentru alegerea făcută, la momentul respectiv. Gălățenii se săturaseră să fie catalogați drept locuitori ai unui oraș prăfuit și roșu, iar Stan părea alegerea potrivită, fiind ăl mai mare șef al Clubului de Forbal Oțelul Galați. Victorie și glorie, dar nu pentru cetățeni!

Marius Stan, când cu dreapta, când cu stânga

Între timp, nu numai că Oțelul Galați a dat „ortul popii”, însă mai mult decât atât, proaspătul primar liberal a decis să se dea ba de partea UNPR-ului, ba de partea lui Victor Ponta, la momentul respectiv încă președintele PSD. Nu era colț al Galațiului care să nu fie împânzit de bannere și afișe electorale în care cei doi băieți teribili ai politicii își dădeau mâna galeș și triumfător. Firește, o mare lovitură pentru liberalismul gălățean.

Însă pentru că așa-i în politică, fericirea n-a durat prea mult, iar la următoarele alegeri locale locale, PSD a mers pe mâna unui directoraș de la Ecosal Galați, pe numele lui Ionuț Pucheanu – cu care, de altfel, PSD a și câștigat alegerile locale în Galați, în ciuda faptului că puțini erau cei care știau cine e respectivul Pucheanu. Ofsaid pentru fostul fotbalist, Stan.

Stan vrea să-și curățe imaginea de „one hit wonder boy”

Dar nu disperați! După o încercare timidă de a reintra în grațiile gălățenilor prin partidul „Împreună pentru Moldova”, Marius Stan pare să-și fi regăsit drumul, înapoi în brațele lui Victor Ponta, adevărata sa jumătate politică.

„Candidații PRO România Galați / Nicu Marin pentru Președintele Consiliului Județean – Marius Stan pentru Primăria Galați ! PRO Galați”, declara cu nu mult timp în urmă liderul PRO România, Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook, atașând fotografia ce îi înfățișează pe cei trei crai de la Răsărit.

De altfel, situația PRO România Galați nu era una tocmai roz nici până acum, întrucât fostul lider local, Eugen Durbacă tocmai ce l-a părăsit pe Ponta, întorcându-se la propria jumătate politică, PPU (social-liberal). Ce să-i faci? Fiecare cu jumătatea lui, până la urmă!

Cât despre Marius Stan, iată-l din nou în postura de a concura împotriva lui Ionuț Pucheanu (PSD) care, în cei patru ani de mandat, nu numai că a rămas la PSD, bașca a mai și scăpat de statutul de anonim.

Dar nu-i nimic! Și-o găsi Stan vreun loc cald în Parlament, drept consolare.

Citește și: Cristian Dima, patron al unor case de schimb valutar și șef mai mic prin ALDE, îngrijorat de economie

#News