Podul de la Brăila, inaugurat pe 6 iulie

În primii 5 ani de la deschidere șoferii nu vor plăti taxă de trecere

Podul de la Brăila va fi dat în circulație în data de 6 iulie, pe varianta Măcin, a anunțat vineri ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Inițial, inaugurarea trebuia să aibă loc în data de 27 iunie. Podul de la Brăila este cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră de după Revoluție și a costat peste 500 de milioane de euro, finanțare europeană, potrivit economedia.ro.

În primii 5 ani de la deschidere șoferii nu vor plăti taxă de trecere. O perioadă podul va fi deschis non-stop doar pe timp de weekend, în timp ce în timpul săptămânii va fi închis noaptea, pentru a putea fi demontate macaralele de construcție, a precizat ministrul.

„Am hotărât împreună cu colegii și autoritățile publice locale, cu CNAIR și antreprenorul și companiile care au lucrat aici ca darea în circulație să fie făcută cât de repede putem și asta înseamnă 6 iulie. În 6 iulie vom putea să dăm în circulație pe varianta Măcin. Lucrările sunt aproape de 100% finalizate, mai sunt câteva lucruri de pus la punct, în rest toate sunt finalizate. Dar am luat decizia de a da drumul la circulație cât se poate de repede, pe 6 iulie, deși vor mai urma lucrări. Până la sfârșitul anului trebuie dată în circulație și varianta Jijila și se va termina și aceasta. Dar următoarele săptămâni după darea în circulație vor trebui demontate aceste macarale mari. Atunci am avut de ales între două variante: ori mai ținem o lună și ceva, două, până reușesc să demonteze macaralele, și ar însemna să treacă tot sezonul estival, când va fi foarte mult folosit acest pod, ori să facem un program, astfel încât să poată fi folosit podul, iar în anumite ore să se facă demontarea acestor macarale. Vom lăsa deschisă circulația tot weekendul fără niciun fel de întrerupere, pentru credem că va fi cea mai circulată perioadă. De dimineața de la 6 până seara la 8-9 să fie deschisă circulația, urmând ca pe timpul nopții să poată să facă aceste lucrări de demontare a macaralelor, care nu pot fi făcute sub trafic”, a declarat Sorin Grindeanu.

Cântăreața Xonia, prinsă beată și drogată la volan