Captură video: Youtube/ZSL Whipsnade Zoo
Captură video: Youtube/ZSL Whipsnade Zoo

O grădină zoologică din Marea Britanie a anunțat nașterea unui pui de girafă și publicat un videoclip cu cel mai nou membru al familiei de girafe pe canalul de Youtube.

În scurt timp, videoclipul a devenit viral, adunând vizualizări din întreaga lume.

Grădina Zoologică din Anglia se numește ZSL Whipsnade Zoo. Angajații de aici au luat decizia să facă public ineditul moment în care puiul a venit pe lume.

Puiul de girafă s-a născut în data de 11 noiembrie

Părinții micuțului poartă numele de Luna și Bashu. Inspirați de frumoasele nume, angajații grădinii zoologice au decis ca noul ”copil” să se numească Wilfred, în onoarea poetului Wilfred Owen din perioada Primului Război Mondial.

Wilfred este al treilea pui al girafei Luna. Luna a fost și este o mamă minunată și atentă ca întotdeauna, alături de tatăl Bashu, care a fost și el foarte grijuliu. Ambii părinți au avut grijă de el și l-au curățat, imediat după naștere”, a spus Michael Hepher, un angajat al grădinii zoologice, potrivit Upi.com.

Anunțul a fost postat pe site-ul web al grădinii zoologice

Angajații grădinii zoologice au explicat că familia de girafe are nevoie de liniște. Prin urmare, pentru o durată de o săptămână, familia va locui într-un hambar, la căldură.

După, cei trei se vor alătura celorlalte girafe, cu care se înrudesc, respectiv, bunica Ijuma și sora Nuru.

Turma de girafe îl va învăța pe pui tot ce trebuie să știe” a adăugat Hepher.