Bărbat condamnat la închisoare cu executare pentru agresarea unui medic în timpul pandemiei COVID-19

Bărbatul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru lovirea medicului

Inchisoare
Inchisoare sursa foto pixabay

Un bărbat din Sebeș, județul Alba a fost trimis în judecată pentru agresarea unui medic de pe ambulanță, fiind condamnat la închisoare cu executare. David T. a devenit recalcitrant în timpul unei intervenții a echipajului, lovindu-l pe unul dintre medicii sosiți la fața locului, potrivit ziare.com.

Incidentul a avut loc în timpul pandemiei de COVID-19, când medicii și echipajele de pe ambulanță erau nevoiți să poarte costume speciale la fiecare intervenție.

Soluționarea dosarului a avut loc abia în 20 septembrie 2023. Incidentul a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iunie 2020, pe strada Speranței din Sebeș. Echipajul de pe Ambulanță s-a deplasat la un caz medical, al unei femei care avea un caz sincopă repetată. Deși medicii de pe ambulanță au fost întâmpinați de aproximativ zece persoane care făceau scandal, aceștia și-au continuat intervenția, iar medicul a ajuns să fie lovit. ”Observând numărul mare de persoane din fața imobilului și necunoscând dacă pacienta respectivă a sosit de curând dintr-o zonă considerată cu risc epidemiologic sau dacă a intrat în contact cu o persoană care a fost infectată cu virusul Covid 19, în scopul prevenirii infectării, medicul a întrebat aparținătorii dacă pacienta se poate deplasa până la echipaj, în caz contrar, trebuie să aștepte până se va echipa corespunzător.

Aparținătorii au răspuns că nu se poate deplasa, motiv pentru care, după ce a scos targa din echipaj, ambulanțierul și asistentul medical au intrat în domiciliu, urmând să intre și medicul, care a rămas să ia ceva din trusa medicală.

Foarte iritați de întrebarea medicului, dacă pacienta se poate deplasa, aparținătorii acesteia au adresat cuvinte și expresii jignitoare la adresa echipajului, iar în momentul în care medicul a coborât din autospecială pentru a intra în imobil să acorde îngrijiri pacientei, a fost lovit cu pumnul în cap, în regiunea laterocervicală dreapta de către inculpat”, se precizează în rechizitoriul Parchetului. Medicul a depus plângere, iar dosarul a fost trimis în instanță. Agresorul (David T.) a recunoscut fapta și a susținut că l-a lovit pe medic pentru că era afectat de întârzierea intervenției. Bărbatul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru lovirea medicului. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Două autocare și un TIR implicate într-un grav accident în Teleorman