Femeie din Dolj, omorâtă de virusul West Nile

Femeia a fost diagnosticată cu meningită, iar medicii nu au mai reușit să o salveze.

Tintari
Tintari

O femeie de 67 de ani  din Craiova a murit după ce a fost infectată cu virusul West Nile, transmis prin prin înțepăturile de țânța. Autoritățile locale și județene, sunt în alertă după ce în ultimele zile două persoane au ajuns în stare gravă la spitalul de boli infecțioase din Craiova, după ce au fost înțepate de țănțari, potrivit digi24.ro.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 57 de ani din Moțăței, județul Dolj, acesta fiind înregistrat ca fiind primul caz.

A ajuns în stare gravă la spital, însă evoluția lui a fost una favorabilă. Câteva zile mai târziu, o femeie în vârstă de 67 de ani, din Seaca de Câmp, o altă localitate din județul Dolj, a ajuns, de asemenea, în stare gravă la spital. Aceasta însă nu a mai putut fi salvată de medici, după ce a fost înțepată de țânțari, având și alte afecțiuni. Femeia a fost diagnosticată cu meningită, iar medicii nu au mai reușit să o salveze. 

Autoritățile și medicii trag un semnal de alarmă, și spun ca în această perioadă, în localitățile de unde provin cele două cazuri, oamenii să poarte haine cu mânecă lungă și să folosească substanțe de înlăturare a țânțarilor în locuințele lor.

Ţânţarul comun prezent în Europa a dezvoltat o rezistenţă puternică la insecticide, arată un studiu recent realizat de Institutul de Medicină Tropicală din Anvers (ITG). Mai multe ţări mediteraneene semnalaseră deja cazuri similare de rezistenţă la ţânţari, dar ITG a dorit să verifice la rândul său aceste suspiciuni. Cercetările sale au confirmat rezistenţa la o serie de insecticide comune, inclusiv permetrinul, deltametrinul, malationul, bendiocarbul şi DDT. Ţânţarii folosiţi de ITG au fost expuşi la aceste insecticide timp de 24 de ore şi mai puţin de 90% dintre ei au murit după acest interval de timp, ceea ce dă motive pentru a vorbi de rezistenţă. Franța devine cel mai mare producător mondial de vinuri