FOTO Revista 22
FOTO Revista 22

În urma numeroaselor semnale de alarmă potrivit cărora violența din mediul online a crescut peste măsură, Victor Ponta trage, la rândul lui, un semnal de alarmă prin care își dorește să sporească conștientizarea.

Victor Ponta: „Trebuie să ne îngrijoreze pe toți acest fenomen extrem de grav – și să acționăm ACUM!”

„În primul rând în calitate de părinte (și apoi de parlamentar) voi promova și voi susține cu toate puterile o legislație care să echivaleze violentă digitală cu violența fizică / să sancționeze penal și civil asemenea fapte / să impună amenzi usturătoare rețelelor sociale și site-urilor care nu iau măsuri de prevenție (așa cum televiziunile sunt obligate de Legea CNA)!”, scrie Victor Ponta.

CNA-ul internetului?

În mesajul postat pe Facebook, Victor Ponta vobește despre un proiect de lege ce va veni în sprijinul eliminării violenței online, vizând chiar și partidele politice care folosesc minori în roluri de „postaci”. Liderul PRO România speră că astfel de practici vor duce, la un moment dat, chiar la desființarea respectivelor partide.

„Voi susține prin lege sancționarea drastică a politicienilor și chiar desființarea partidelor politice și organizațiilor neguvernamentale care organizează și plătesc “postaci” (tineri care, în schimbul unor sume de bani de care au nevoie pentru viață de zi cu zi, primesc și difuzează de la un Partid mesaje cu caracter violent și injurios)!”, adaugă Ponta pe Facebook.

Cu siguranță vorbim despre un proiect de lege bun care, caz în care va trece și e Camera Deputaților, însă și de Senat, ar putea să contribuie la crearea unui „lumi mai bune”. Chiar și așa, dincolo de intențiile bune, un astfel de proiect de lege poate reprezenta o pârghie spre viitoare abuzuri. Mai țineți minte legea carantinării, domnule Ponta? Ei bine, argumentele dumneavoastră de atunci se aplică chiar și în acest caz.

Citește și: Carantină la Cartojani! Forțele de ordine păzesc intrările/ieșirile din localitate

#News