Darius Vâlcov

Procuroii DIICOT au anunțat că au clasat dosarul în care Darius Vâlcov, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, a postat pe Facebook, la data de 23 august 2018, o variantă secretă a protocolului dintre SRI și Parchetul General. În acest dosar, Vâlcov a fost pus sub control judiciar în 2019, însă magistrații au dispus ulterior ridicarea măsurii.

Marţi, Curtea de Apel Bucureşti a decis, confirmarea deciziei de renunțare la urmărire penală (RUP) față de fostul consilier al premierului Dăncilă, legiferând practic ordonanța din data de 28 febriarie 2020, când procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus soluția de renunțare la urmărirea penală a lui Darius Vâlcov cu privire la săvârșirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează siguranța națională.

DIICOT explica în documentul enunțat că, deși consideră că Vâlcov a comis o ilegalitate, s-a decis renunțarea la urmărirea penală avându-se în vedere faptul că alte două parchete care au instrumentat dosare legate de același incident au clasat cauzele. Decizia de marți a instanței este definitivă. 

Aceasta este singura veste bună din ultimele luni pentru Darius Vâlcov. Reamintim că, marți, fostul ministru al finanțelor Darius Vâlcov a fost condamnat, în primă instanță, la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Vâlcov este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit peste 4 milioane de lei sub formă de mită. Dosarul a fost instrumentat de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, iar decizia instanței nu este definitivă.

În ultimii ani Darius Vâlcov a fost acuzat de spălare de bani, luare de mită și trafic de influență în mai multe dosare care au ajuns în instanță. Într-unul dintre acestea fiind deja condamnat, în februarie 2018, la 8 ani de închisoare cu executare.

Citește și: Eminența sa Darius Vâlcov merge la pușcărie! 6 ani și jumătate pentru fapte de corupție

HashtagNews.ro