Alimentele de bază ale căror prețuri vor scădea semnificativ

Este vorba despre pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, lista cu alimentele la care se vor reduce prețurile. Este vorba despre pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete, potrivit g4media.ro.

Guvernul va adopta ordonanța prețurilor săptămâna viitoare.

„Am primit deja răspunsul marilor lanțuri de magazine la propunerea noastră de reducere a prețurilor la alimentele de bază și vă pot spune că retailerii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate. Avem astfel toate condițiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ și chiar aș dori să le mulțumesc pentru promptitudine. Asta înseamnă o garantare a prețurilor la unele produse de bază din gama celor indispensabile populației: pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete. Va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români”, a spus Marcel Ciolacu.

Moul ministru al Agriculturii Florin Barbu a declarat, marți, că Guvernul și marile rețele comerciale vor selecta anumite alimente de bază pentru care va fi redus adaosul comercial din opt coduri CAEN de produse, iar adaosul se va reduce pe tot lanțul între procesator și marile rețele comerciale. Șefi din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului de Interne, urmăriți penal de DNA