Prim-vicepreședinte PNL Vrancea

Daniel Moroșanu este un nume absolut necunoscut românilor și în anonimat ar fi rămas, dacă nu ar fi susținut, luni, proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat. Nici măcar acest lucru nu l-ar fi făcut celebru dacă nu am fi aflat că persoana în cauză este nimeni altul decât șoferul ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan.

Nu se cade, șofer de demnitar, nici prim-vicepreședinte de filială de partid fără BAC, așa că tânărul de doar 42 de ani și-a făcut curaj și s-a înscris la examenul maturității. Moroșanu se numără printre cei 500 de absolvenți din generațiile anterioare înscriși în județul Vrancea la sesiunea de Bacalaureat din iunie 2020. Potrivit Adevărul, Moroșanu a absolvit în anii ‘90 o școală profesională de mecanici auto, iar în urmă cu doi ani a absolvit și liceul, la seral. Omul e sincer și spune că nu prea a avut timp până acum și oricum lipsa studiilor liceale nu l-a inoportunat în vreun fel în ascensiunea politică.

„Îți trebuie o doză de curaj ca să dai BAC-ul la vârsta la care l-am dat eu. Am avut nevoie de pregătire. Am plecat din țară, am muncit în străinătate. Am făcut o școală profesională de mecanici auto, nu liceu. După care am plecat din țară, mi-am făcut familie. Am făcut liceul la seral, e pentru prima data când dau BAC-ul. Am făcut și o postliceală între timp.

Nu văd un impediment atât de mare faptul că nu am făcut liceul la momentul respectiv. Deși regretabil, așa am gândit la momentul respectiv. Acum m-am hotărât să dau și BAC-ul. Lipsa BAC-ului nu a fost un impediment în cariera mea politică, chiar deloc”, a spus Daniel Moroașanu pentru ziare.com.

Din 2017 Daniel Moroșanu este prim-vicepreședinte al PNL Vrancea, unde se ocupă de Departamentul de Politici Publice. Este considerat unul dintre oamenii de încredere ai ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, fiind și șoferul personal al acestuia în perioada în care Ștefan a fost deputat.

Citește și: PSD, îngrijorat pentru examenul vieții, Bacalaureatul

HashtagNews.ro