Park&Ride Cora Pantelimon va fi gata în această toamnă, ne anunță edilul Capitalei, Gabriela Firea. După cum declară chiar aceasta de la fața locului, parcarea supraterană de 500 de locuri începe să prindă contur, fundația și pilonii fiind deja gata. De asemenea, în zonă s-a lucrat, în tot acest timp, și la un macaz pentru linie de tramvai, astfel că cei ce vor ajunge București începând din toamnă vor avea la dispoziție mijloace de transport eco, cu care se pot deplasa Park&Ride Cora Pantelimon în restul orașului.

Vorbim despre un nod intermodal menit să fie un punct de plecare spre alte zone ale Capitalei, aici urmând să fie facilitate condițiile pentru mai multe tipuri de transport în comun, cum ar fi stații de tramvai, autobuz sau pentru microbuze private.

Park&Ride Cora Pantelimon, un proiect preluat de la zero

„Dupa 7 ani de blocaje, Park&Ride Cora Pantelimon, un proiect preluat de la zero cand am venit la Primarie, va fi gata in aceasta toamna.
500 de locuri de parcare, terminal pentru tramvai, autobuz, microbuze private.
Va arat cat s-a progresat de la groapa pe care am gasit-o aici acum 4 ani.”, a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, alături de clip.

În aceași intervenție, Gabriela Firea ne-a amintit intenția inițială a proiectanților de a face o parcare subterană, însă cum ulterior s-a dovedit că acest tip de parcare nu ar fi fost unul potrivită zonei, s-a luat decizia construirii uneia supraterane, de 500 locuri care, potrivit edilului, va fi finalizată în cursul acestei toamne.

Citește și: Raportarea PMB asupra românilor bolnavi de coronavirus, internați în spitalele din Capitală

#News