Sursa foto: Rotalianul

Angela Tiraboschi, cea mai vârstnică persoană din Italia, ce a împlinit de curând 112 ani, a vorbit despre secretul longevității și cum a reușit să facă față greutăților în viață.

Aceasta a mărturisit că și acum mănâncă ce vrea, dar în cantități mici, precizând că pentru ea fiecare zi reprezintă un dar pe care îl prețuiește mult, informează TGCOM24.

Bătrâna a spus că a primit sute de urări, iar zeci de oameni au vizitat-o pentru a afla secretul vieții lungi. Femeia s-a născut în provincia Bergamo, în 1910, având porecla de „bunica Italiei.”

Un pahar de vin roșu și mese ușoare, ingredientele unei vieți lungi

Femeia și-a serbat ziua de naștere alături de cei patru copii pe care îi are, toți având vârste cuprinse între 70 și 80 de ani. Totodată, „bunica Italiei” a avut și un mesaj pentru tânăra generație.

 „Sfatul meu pentru tineri? Fiți întotdeauna sinceri”, a transmis cea mai longevivă femeie din Italia.

De asemenea, aceasta a mai spus că nu a avut niciodată probleme serioase cu sănătatea și că își poate aduce aminte încă de momentele copilăriei.

„Îmi amintesc bine și toată viața mea în Valea Sernei, oamenii, plimbările prin pădure. Astea sunt bune pentru tine și apoi mănânc de toate, chiar dacă nu prea mult, și încerc să fiu ușoară”, a completat Angela Tiraboschi.

Cea mai bătrână femeie din lume se află în Japonie, unde la începutul anului, Kane Tanaka a făcut 119 ani. Aceasta s-a născut în anul 1903 și a prins 5 domnii imperiale de-a lungul vieții.

Tanaka a fost recunoscută în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai bătrână persoană în viață din martie 2019, pe când avea 116 ani.

Citește și articolul: Ion Țiriac își alină bătrânețea pe litoral, alături de o brunetă mult mai tânără ca el