Marcel Ciolacu - PSD

Ce s-ar fi întâmplat dacă ne guverna acum PSD?

E o întrebare pe care, recunosc, că mi-am pus-o încă de-aseară. În grelele momente în care îl așteptam pe Marcel Vela să-și facă apariția dincolo de pupitru și uitându-mă la iUMOR ca să-mi mai destind un pic neuronul, o nimeresc pe Irena Boclincă, sosia mult mai agreabilă a Vioricăi Dăncilă. Așadar, n-am putut să mă abțin să nu mă întreb ce s-ar fi întâmplat acum cu România dacă doamna Dăncilă cea adevărată s-ar fi aflat în fruntea guvernului? Ce măsuri ar fi luat aceasta în plus sau în minus față de guvernul condus de Ludovic Orban?

N-a durat mult, c-a și ieșit Marcel Ciolacu cu un set de declarații, în care ne asigura că dacă PSD-ul ar fi avut încă volanul, ar fi înăsprit măsurile și-ar fi fost un pic mai tranșanți în exprimare. Nu spun că nu mi-aș fi dorit ca lucrurile să fie un pic mai clare aseară, însă un guvern Dăncilă cel mai probabil că n-ar fi făcut față situației. Și nu că nu l-aș crede pe Ciolacu în stare să-și pună în practică planul sever, însă pentru asta cel mai probabil că ar fi trebuit să se autopropună premier.

Dar haideți să vedem ce-ar fi făcut PSD dacă ar fi putut:

„Cred că a contat și decizia politică, nu numai a specialiștilor. Este o diferență mare între recomandări și interzicerea circulației. Aș fi fost mai drastic, să vedem dacă România funcționează doar pe bază de recomandări. Eu aș fi lăsat politicul și aș fi permis ca specialiștii să-și impună punctul de vedere. Sunt convins că domnul Arafat și domnul Despescu și-ar fi dorit ca lucrurile să fie mult mai clare. În acest moment Guvernul este depășit. Vom veni cu legi concrete în Parlament, nu populiste.”, a spus Marcel Ciolacu.

…din care înțelegem că Parlamentul are de gând să ia taurul de coarne și să ajusteze, pe acolo pe unde se poate, tot ce-a lăsat neterminat aseară Vela.

Citește și: Ce-a înțeles omul de rând din ordonanța militară

#News