Andrei Caramitru

Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR Dan Barna, scoate în evidență o realitate dură. Nu e ca și cum n-am fi știut și noi treburile astea, dar parcă altfel sună atunci când sunt spuse de către un „influencer” politic ca el. Astfel, Caramitru spune cum că:

„Majoritatea ăstora care se învârt prin parcuri acum sunt cei care râdeau de noi ca mergeam in Piața Victoriei. Și care votau conștiincioși cu pesedeu. Și care așteptau plasa si voucherul de la primar. Majoritatea celor care s-au întors acum din diaspora nu sunt cei de la cozile de vot de acolo. Sau cei care lucrează serios acolo, au domiciliu si o situație. Sunt cei care ne-au făcut de râs acolo. Și de care trebuie sa stai departe și sa chemi poliția când se apropie.”

Să chemăm poliția?

Cu siguranță nu putem ști dacă Andrei Caramitru are sau nu are dreptate, pentru că o vorbă înțeleaptă spune cam așa: „The Devil is in the details” (Diavolul se ascunde în detalii). Dacă este să privim situația grosso-modo, USR-istul s-ar putea să aibă dreptate, însă ce ne facem cu excepțiile care confirmă regula? Și, până la urmă, cu ce ne încălzește pe noi faptul că cei ce nu respectă „recomandările” lui Marcel Vela au lucrat sau nu la negru prin alte țări? Ce importanță mai are cine ne-a făcut de râs înainte? Important este cine ne face de râs acum. Și nu numai de râs, ci și de COVID-19.

Același fiu al tatălui său mai spune:

„Toată lumea știe deja ce trebuie făcut. E atât de clar deja:
– 1) testezi in masa și izolezi pe cei infectați (la noi nu se testează mai deloc)
– 2) îți cumperi echipamente pentru doctori, aparate pentru ventilație (la noi ioc)
– 3) faci carantina dura devreme (la noi doar avem recomandari jenante)
– 4) distribui bani direct firmelor și populației ca sa reziste financiar (la noi ioc – cer doar depunerea impozitelor săptămâna asta ca sa se înghesuie lumea la ANAF)
– 5) sunat la FMI pentru un pachet de relansare a economiei (ca alti bani altundeva nu sunt, și aia au anunțat ca au 1000 de miliarde disponibile inclusiv pentru țările cu probleme care nu sunt in zona EUR) . La noi se vorbește doar ca vor fi plătite salariile la stat și pensiile (inclusiv cele speciale) – din ce bani habar nu am.

Va rog sa estimați voi de aici ce o sa iasă la noi. Deși aveam săptămâni in fata celorlalți sa ne organizam. Praf și pulbere.”

Citește și: PNL, între frica de Coronavirus și frica de alegeri

#News