Beatrice Mahler contrazice declarațiile ISU de aseară

În timp ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cataloga evenimentul ca o degajare de fum sau abur, Beatrice Mahler relatează că anumiți colegi ar fi văzut totuși flăcări

Vizibil surmenată și cu o noapte nedormită la activ, managerul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală, Beatrice Mahler, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, într-o nouă rundă de declarații, în această dimineață, relatează Hotnews.

Cu toate că, în cursul serii trecute, ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) anunțase că 5 dintre pacienți ar fi fost intubați, managerul Beatrice Mahler a declarat că, în realitate, niciunul dintre cei șapte nu ar fi fost intubat, adăugând că personalul medical ar fi văzut flacără, de vreme ce Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, declara noaptea trecută că ar fi vorba doar de fum sau abur.

Citește și: Șoșoacă a intrat „ca buldozerul” în Institutul „Marius Nasta”

Beatrice Mahler: „Cel mai important este că pacienții sunt bine, personalul medical este bine”

Astfel, Beatrice Mahler a subliniat că situția ține și de gravitatea cazurilor, însă și de aparatura pe care spitalul o deține în unitatea mobilă. „Sunt ventilatoare performante și putem să îi ventilăm mult mai eficient cu ventilatoarele din unitatea mobilă decât cu cele mici, din secția din spital. Aparatul de ventilație din secție este mai mic, nu face față și nu asigură o oxigenare eficientă, față de ventilatoarele care sunt în unitatea mobilă și sunt exact aceleași pe care le folosim și pentru intubație. Pentru pacient este mult mai bine să fie ventilat la acele aparate și are șanse să treacă mai ușor peste boală dacă este ventilat corespunzător, pentru a nu ajunge să fie intubat. Acesta este scopul, de fapt, să fie ventilat cât mai bine pentru a nu ajunge să fie intubat. Iar aceste ventilatoare merg mult mai bine în unitățile mobile, unde ai plintă specială de Terapie Intensivă, nu le poți duce în secție, unde ai o plintă doar cu un oxigen și o aspirație.”, a mai spus Beatrice Mahler, potrivit sursei citate anterior.

Citește și: Risc de incendiu la Institutul „Marius Nasta”, din Capitală